CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘SaBıKa Holding’ broşürü dağıttıkları için yargılanan partililerin beraat ettiğini duyurdu.

‘SaBıKa Holding’ broşüründen yargılanan CHP'lilere beraat

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanan, ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde davası görülen Sezgin Baran Korkmaz'ın kurucusu olduğu SBK Holding ile ilgili 'SaBıKa Holding' broşürünü dağıttıkları için yarılanan CHP Kadıköy ilçe teşkilatı üyelerinin 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla Anadolu 60'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında beraat ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaftancıoğlu, "Kadıköy ilçemizden SBK broşürleri dağıttığı için yargılanan partili ve yöneticilerimizin Kartal Adliyesi'nde görülen davası beraatle sonuçlanmıştır. Onlar adliyeleri boş davalarla meşgul etsinler, bizler İstanbul örgütü olarak halk için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl CHP'lilerin, dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanan, ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde davası görülen Sezgin Baran Korkmaz'ın kurucusu olduğu SBK Holding ile ilgili 'SaBıKa Holding' broşürleri dağıtımına polis engel olmuş, CHP Kadıköy İlçe Sekreteri Süleyman İşler ve partililer karakola götürülmüştü.

İfadeleri alınan CHP'liler daha sonra serbest bırakılmış fakat broşür dağıtan CHP'lilere dava açılmıştı.