Bugün elinizde tuttuğunuz gazete, bizim 18 yıldır devam eden öykümüzün 6 bin 575’inci günü üretimimiz. 14 Nisan 2004 tarihinde çıkan ilk sayımızdan bu yana tam 18 yıl geçmiş. Kuşkusuz o tarihin öncesi de var. Sadece 10 ay süren Demokrat gazetesi ve sonrasında haftalık, aylık olarak yayımlanan onlarca derginin toplam çabasının bir ürünüdür BirGün gazetesi.


AKP iktidarının hemen ertesinde kurulan ve tüm yayın hayatını baskılara karşı direnmek; yaşanan zorbalıkları, zulümleri yazmakla geçiren gazetenin bugünlere gelmesi kuşkusuz kolay olmadı. Her bir aşamasında bin bir emek, özveri ve dayanışma öyküsü var. Bu süre zarfında gazetenin durduğu yer, gösterdiği direnç etrafını saran sevgi çemberini her geçen gün büyüttü. Bu büyük dayanışmayı ve sevgiyi yeni yaşımızda gelen binlerce kutlama mesajı, bürolarımıza ulaştırılan çiçekler, telefonlar hatta şiirlerle bir kez daha hissettik.

sadece-6-bin-575-degil-1004829-1.

sadece-6-bin-575-degil-1004830-1.



SORUMLULUK ARTTI

Tarihsel sorumluluğumuz, dünyanın ve ülkenin gerçek bilgiye olan ihtiyacının her geçen gün artması, okurlarımızın bize yüklediği anlam yeni görevler çıkardı. Ama çekinmiyoruz. Çünkü artık dünden daha güçlü ve hazırız. Aynı anda basılı gazete gibi işin merkezinde duran projeyi her gün biraz daha güçlendirmek için adım atarken yenilerini de başlatabilecek, geliştirebilecek noktaya geldik.

BirGün TV bunlardan sadece biri. Şimdilik ısınma turlarıyla başladığımız süreç çok yakında sürekli üstüne yeni programlar koyarak devam edecek. Arkadaşlarımız bu alanda ilk büyük sürprize 1 Mayıs’ta hazırlanıyorlar. Size önerimiz şimdiden YouTube kanalımıza abone olmanızdır. Günlük gazete ve haber portalından sonra bu alanda da iyi işlere imza atacağımız günler için çok fazla beklemeyeceksiniz.

TAM GAZ YAĞMA

Geçen haftanın birçok öne çıkan haberi oldu. Ama bizim en çok üzerine durduğumuz mesele AKP’nin giderayak hız verdiği yağma düzenlemeleri. Zeytinliklerden sonra kiralık Hazine arazileri ve sonunda kıyılara da sıra geldi. Binali Yıldırım ve çocukları zeytinlik düzenlemesinin haftası dolmadan bu alana yatırım kararı almışlardı. Şimdi bakalım hangi AKP’li önemli isim kıyılara yönelecek.

Geçen hafta Mustafa Bildircin’in THY’de huzur hakkı alan AKP’liler haberi en çok okunanlar içinde yer aldı. Bir yandan yoksullukla boğuşan milyonlar varken diğer yandan yüz binlerce lira maaş aldığı kurumun önünden bile geçmeyen AKP’lilerin varlığı bizi hiç şaşırtmadı. Yönetim kurulunda yine birden fazla yerden maaş alan tanıdık yüzler çıktı.

Seçimler yaklaştıkça gençler tüm siyasilerin ilgisini çok fazla çekiyor. İftar sofralı fotoğraflar, sofrada gençler olmadan servis edilmemeye başlandı. Mehmet Emin Kurnaz’ın “Bu pozları gençler yemez” haberi, hem Z kuşağının duygusunu hem de siyasilerin dilinin genç seçmene ulaşmadaki yetersizliğini göstermesi açısından da önemliydi. Politika bu haftadan itibaren daha da hızlanacak. Yeni ittifaklar tartışılırken, cumhurbaşkanı adayları da çok fazla konuşulacak gibi. Politika gelişmelerinin bayramda bile hız kesmeye niyeti yok. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon ve çevre illeri ziyareti şimdiden çok konuşulacaklar arasına girmeye aday.

Bu hafta BirGün Pazar’ı da atlamamamız gerekiyor. Her hafta birbirinden güzel dosyalar hazırlayan genç ekibimizin Tarım ve Gıda Egemenliği dosyası arşivlik bir çalışma oldu. Sadece bugün yaşadıklarımızı anlama açısından değil, önümüzdeki günlere de projeksiyon tutması açısından çok önemli bir dosya oldu.
Bir kez daha bizi 6 bin 575 gündür yalnız bırakmayan, önümüzdeki binlerce güne hazır olmamızı sağlayan okurlarımıza, dostlarımıza, gazetenin gerçek sahiplerine selam olsun.