Bingöl Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nde kurayla işe alınan 36 kişiden 20’sinin AKP’li yakını olduğu ve bunlardan birinin mülakata dahi girmeden işe alındığı iddia edildi

Sadece AKP’liler işe alındı

Mustafa BİLDİRCİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Bingöl Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nün kurayla yaptığı işçi alımlarının şaibeli olduğu öne sürüldü. İddiayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gündeme getiren HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, işe alınanlardan birinin mülakata dahi girmediğini savunarak, “Konuyla ilgili gerekli tahkikat yapılmalı” dedi.


Bingöl, Gençlik İl Spor Müdürlüğü sürekli işçi alımı için ilan açtı. Toplam 36 kontenjanlı ilan kapsamında, “AKP’lilerin işe alındığı” iddiası gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, HDP’li İpekyüz’ün iddiasına yönelik henüz bir açıklama yapmadı.

İpekyüz’ün iddiasında, işe yerleştirildiği öne sürülen isimler şöyle sıralandı:

♦ AKP Karlıova Kadın Kolları Başkanı Sanem Olgun, AKP Gençlik Kolları üyelerinden Adem Avcu’nun kardeşi Rukiye Avcu,
♦ AKP Eski İl Başkanı Hanefi Güler’in yeğeni Narin Toplum,
♦ AKP eski il yöneticisinin oğlu Özgür Güneştekin,
♦ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının yeğeni Deniz Oya.

İsimleri sıralayan İpekyüz, torpil iddiasına yönelik şunları söyledi:

“Bu listenin devamı da var. Bingöl’de konuşuluyor, araştırılması gerekiyor. Gerekli tahkikatın yapılmasını istiyorum. Yapılmadığı halde yalnızca Bingöl’ün değil, Türkiye’nin araştırma konusu olacak. Mülakata girmediği halde sınavda başarılı gösterilen bir kişi olduğu konuşuluyor. Bunun araştırılıp ortaya çıkarılması lazım. Sadece kamu alanlarında değil, taşeronla işe alımlarda bile buna ait iddialar ortaya çıkıyor.”