Sadece durmak istiyorum

ÇAĞIL KAYA

‘Durmaya ihtiyacım var. Hiçbir şey yapmadan, gerçekten sadece durabilsem bir süre, ne güzel olurdu...’ Son iki yıl hayatımın belki de en çok koşturduğum, çalıştığım, ortaya çıkardığım ve paylaştığım dönemi oldu. Uzun bir süredir de bu cümleleri hem kendime hem yakınlarıma sürekli söyler haldeydim ama bu kadar net ve kesin bir şekilde gerçekleştirebileceğimi öngörememiştim doğrusu.

Dokuz gündür evdeyim, arada bir market alışverişi ve ufak yürüyüşleri saymazsak tabii. Bir kaç yıldır neredeyse her gün metrobüse binip Şişli’den Kadıköy’e yolculuk eden biri olarak aynı kıtada zaman geçirdiğim en uzun dönem galiba. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla herkes kısa bir süre içinde günlük rutinler oluşturmaya, duruma adapte olmaya ve evde yapılabilecek en güzel aktivitelerle zamanı etkili kullanmaya başladı bile. Ben duruyorum henüz... Hiçbir şey yapmadan sadece duruyorum. Bir müzisyen olarak belki motivasyonumu düşürmemek, hayata bağlı kalmak, mutsuz olmamak için müziğe sarılmalıyım, paylaşmalıyım ama yok yahu içimden gelmiyor şu an, ne yapayım… Hâlâ, bir süre daha durmak istiyorum. Mütemadiyen Twitter’dan ve televizyondan dünyayı takip etmeye çalışıyorum ve çok yoruluyorum. Bakmamak için telkin ediyorum kendimi ama bir dakika sonra tekrar oradayım.

İnsanın ne kadar cani, nasıl acımasız bir tür olduğunu, kendini ne kadar önemli saydığını, insanlık tarihi boyunca hem kendine hem diğer türlere yaptığı olanca kötülüğün farkında olmayıp veya önemsemeyip hâlâ ‘özüne’ yolculuk yapmaya, ‘an’ı yaşamaya çalışmasının altındaki kötülüğü veya daha iyi niyetle söylemek gerekirse bencilliği gördükçe kendi türümün bu dünyada neden bu kadar çoğaldığını sorgulamaya başlıyorum… Belki biraz karanlık bir düşünce gibi gelebilir ama kendimizi bu kadar önemsedikçe daha iyi gitmeyecek gibi sanki. Galiba biraz hissizleştim bu dönemde. Korona izolasyonu başlayalı kısa bir süre oldu, devam edecekmiş gibi de görünüyor. Muhtemelen bir süre sonra, hareket etmek, müzik yazmak, çalmak söylemek isteyeceğim ama şimdilik hiç bir şey yapmadan sadece durmak istiyorum.