TOKİ, MİT’in Yenimahalle’deki eski arazisine inşa edileceği açıklanan Ankara Adalet Sarayı’nın sadece proje hazırlama ve danışmanlık işleri için 26 milyon TL harcadı.

Sadece projesi 26 milyon TL

İsmail ARI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisine inşa edilecek olan Ankara Adalet Sarayı’nın sadece proje hazırlama ve danışmanlık işleri için milyonlarca liralık ihale düzenledi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TOKİ 19 Ağustos tarihinde “Ankara Adalet Sarayı Binasına Ait Tüm Uygulama Proje işleri ile İnşaat Öncesi, İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi” adı altın bir ihale düzenledi. “Belli istekliler arasında” düzenlenen ihaleyi “26 milyon 257 bin TL” teklif veren Apco Teknik Grup Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi ile Hilmi Güner Mimarlık Mühendislik İş Ortaklığı aldı.

BİRÇOK PROJENİN DE MİMARI

Milyonlarca liralık ihaleyi alan iş ortaklığındaki Hilmi Güner Mimarlık Mühendislik Şirketi’nin sahibinin AKP iktidarları döneminde inşa edilen milyonlarca liralık projelerin de mimarı olduğu öğrenildi. Güner, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Köşkü, PTT Genel Müdürlüğü Binası, Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı 15 Temmuz Anıtı, Gaziantep Valilik Binası ile Milli Savunma Bakanlığı Bakan Konutu gibi projelerin de mimarlığını yaptı.

KULLANIM ALANI 500 BİN METREKARE

Eski MİT arazisine Ankara Adalet Sarayı inşa edilmesi için 30 Ekim 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında düzenlenen bir törenle protokol imzalandı. Törende konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yeni Ankara Adalet Sarayı’nın eski MİT arazisinin 250 dönümlük kısmına yapılmasının planlandığını açıklayarak, “Mevcut adliye binası 90 bin metrekare kapalı alana sahip. Yeni projemizde ise adliye binasının toplam kullanım alanının 500 bin metrekare olmasını planlıyoruz. Yeni mimari anlayışla vatandaşın adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için adımlar atıyoruz” dedi.