Sadece Türkiye ve İsrail'e bilgi verildi: Rusya habersiz vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile İsrail’i bilgilendirdikten sonra ve ABD’ye haber vermeden Akdeniz’de konuşlanan iki savaş gemisiyle denizaltıdan Humus yakınlarında IŞİD hedeflerini “Kalibar” seyir füzeleriyle vurduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 adet “Kalibar” seyir füzelerinin “Amiral Essen”, “Amiral Grigoroviç” firkateynleriyle “Krasnodar” denizaltısından fırlatıldığı kaydedildi.

Mühimmatlar hedef alındı
Sabaha karışı gerçekleştirilen füze operasyonu gerekçesini de sıralayan Rusya Savunma Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı:
“Son günlerde Rakka’da bulunan IŞİD kuvvetleri geceleri şehri terk ederek Humus ve Palmira istikametinde çekildiklerini gözledik. Teröristlerin yeni bölgelerde mevzilerde konumunu güçlendirmemesi için istihbaratları değerlendirerek operasyon düzenleme kararı aldık. Attığımız füzeler Humus bölgesi Akerbat yerleşim biriminde IŞİD mühimmat deposuna isabet etti. Operasyon neticesinde tonlarca patlayıcı ve çok sayıda militan etkisiz hale getirildi. Füze atışları gerçekleştirilmede önce mevcut acil haberleşme kanalları kullanılarak Türkiye ve İsrail haberdar edildi.”