Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cinayet zanlıları, ilk ifadelerinde restorana Mahmutyazıcıoğlu'nu yaralama amacıyla gittiklerini ileri sürdü: "Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, olay kontrolden çıktı."

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti: Zanlıların ilk ifadelerine ulaşıldı

Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlılarının emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, zanlıların ifadelerine göre, alacak-verecek meselesi nedeniyle geçen aralık ayında taraflar arasında bir görüşme gerçekleşti, taraflar bu görüşmede anlaşamayınca Kadir ve Ali Yasak saldırıyı planladı.

'YARALAYIP YOLDA BIRAKACAKTIK'

Zanlıların Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduktan sonra neden mekandan sürükleyerek sokağa çıkarmaya çalıştıkları yönündeki soruya, “Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, olay kontrolden çıktı” şeklinde cevap verdikleri öğrenildi.

Ek gözaltı süresi verilen 11 şüphelinin haftaya salı günü mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre aralarında alacak meselesi bulunan iki grup 27 Ocak gecesi Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki restoranda görüşmek üzere bir araya gelmiş, çıkan tartışmada silahla ateş açılmıştı.

Olay sırasında gruplar arasında aracılık yaptığı öne sürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile şoförü Murat B. vurulmuştu. Ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu, hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin Kadir Yasak ve Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yapan Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili çok sayıda iddia gündeme gelmişti.