Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından olay gününe ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerdeki iki kişinin Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran kişiler olabileceği düşünülüyor.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vurduğu ileri sürülen iki kişinin görüntüleri ortaya çıktı

HABER MERKEZİ

Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduğu ileri sürülen iki kişinin görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntülere el koyan polisin, iki şüpheliyi gözaltına aldığıiddia edildi. Görüntülerde şahısların soğukkanlı biçimde peş peşe yürüdükleri, telefonda birileri ile öndeki kişinin montunu çıkarıp atmak için hazırlandığı görülüyor.

Türkiye uzun süredir mafya-çete hesaplaşmalarına sahne oluyor. 2011’den sonra Rus, Azerbaycan, Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinin tanınmış mafya üyelerinin savaş alanına çevirdiği İstanbul’un lüks semtlerindeki restoran infazları da bir Türkiye klasiği haline geldi.

KUDBETTİN KAYA DA AYNI RESTORANDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Bir ay önce Susurluk davasının sanıklarından eski özel harekatçı Ziya Bandırmalıoğlu’nun, Fenerbahçe Kalamış’da yine bir restoranda çıkan çatışmada öldürülmesinin ardından, önceki gün bir isim daha saldırıya uğradı. Beşiktaş Futbol Kulübü’nün eski yöneticilerinden ve Alaattin Çakıcı’nın da avukatlarından olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Yeşilköy’de Cundalı Restoran’da önceki gece öldürüldü. Aynı restoranda 2017 yılında da Ergenekon davasında yargıyı etkilediği suçlamasıyla tutuklanan ve yargılamada beraat eden Avukat Kudbettin Kaya da UZİ’li saldırıda hayatını kaybetmişti.

Görgü tanıklarının anlatımına göre, saat 00.30’da iki kişinin Mahmutyazıcıoğlu’nun yanına geldi. Kısa süre sonra silahlarını çıkararak bacaklarına iki kere ateş ettiler ve yaralanan Mahmutyazıcıoğlu’nu kapıya doğru sürükledikten sonra 5 el daha ateş ettiler. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu kurtarılamadı.

SALDIRIDAN SONRA OLAY YERİNE GELEN İKİ KİŞİ DİKKAT ÇEKTİ

Saldırının ardından güvenlik kameralarını inceleyen İstanbul Asayiş Şube’ye bağlı polislerin tespit ettikleri şahısların, suç örgütü kaydı olduğunu belirledikleri ve soruşturmayı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün devraldığı belirtiliyor. Kamera görüntülerinden tespit edilen iki kişinin gözaltına alındığı, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen 4 kişinin ise arandığı ileri sürülüyor.

Polisin el koyduğu güvenlik kamerası kayıtlarından olduğu iddia edilen restorana, 6-7 dakika mesafedeki bir başka sokaktan alınan görüntülerde saldırıdan 15 dakika sonra, 00.46’da iki kişinin peş peşe sakin tavırlarla yürüdüğü görülüyor. İki şahsında cep telefonlarından mesajlaştığı ve öndeki şahsın montunu çıkarıp atmak için hazırlandığı dikkati çekiyor.