Spor Yasası'nın Meclis'teki görüşmeleri sırasında kulüp başkanlarına yönelik ifadeleriyle tepki çeken MHP'li Sancaklı, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmayı düşündünüz mü?" sorusuna, "Milletvekili olmasaydım belki de aday olurdum" şeklinde yanıt verdi.

Saffet Sancaklı: Milletvekili olmasaydım TFF Başkanlığı'na aday olabilirdim, insanlar bu kadar istiyor
Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığını düşünüp düşünmediği konusunda, "Türk milleti beni milletvekili seçmiş, görev sürem de 2023'te dolacak. Bu görevdeyken başka bir görev yapamıyorum. Kanun öyle diyor. Tabii ki çok şerefli ve onur bir görev. Milletvekili olmasaydım belki de aday olurdum. İnsanlar bu kadar istiyor. Ben de Türk futboluna hizmet etmek isterim tabii ki" dedi.

Sancaklı, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğündeki AA Spor Masası programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

'TÜRK FUTBOLUNDA GÜVEN KALMAMIŞ'

Türk futbolunda güven sorunu olduğunu söyleyen Sancaklı, "Federasyon başkanına güven kalmamış, yönetimine güven kalmamış, hakemlere güven kalmamış, tahkim kuruluna güven kalmamış, kimseye güven kalmamış. Türk futbolunda güven kalmamış. Bugün kimi göreve getirirseniz getirin, 3 ay sonra o da yıpranır. Bir sistem oturmamış. Bu yasanın (Spor Yasası) yapılma nedeninin en başındaki şey bir sistemin oturması" diye konuştu.

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmayı düşündünüz mü?" sorusuna Sancaklı, "İki üç hafta önce ben demeç vermememe rağmen bu konu Twitter'da 40 saat boyunca gündemde ilk sırada kalmış. Bana güvendikleri, böyle bir istekleri olduğu ve akıllarına geldiğim için Türk halkına teşekkür ediyorum. Türk halkı belli kriterleri karşılayacak insanları istiyor. Belli bir kısım, 'Bence Saffet Sancaklı bu kriterlerin bir kısmını karşılıyor.' diye düşünüp, benim ismimi öne atıyor" cevabını verdi.

Sancaklı, şöyle devam etti:

"Her görev kutsal. Torunumun torunu bile diyecek ki 'Büyük dedemiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde mebustu. Hele ki Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekilliği bana, şahsıma daha çok şey katıyor, daha gurur veriyor. Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı da çok kutsal bir görev. Türkiye'de 60-70 milyonu ilgilendiren bir konunun başkanı oluyorsunuz. Bu görevler çok kutsal ancak Türk milleti beni milletvekili seçmiş, görev sürem de 2023'te dolacak. Bu görevdeyken başka bir görev yapamıyorum. Kanun öyle diyor. Tabii ki çok şerefli ve onur bir görev. Milletvekili olmasaydım belki de aday olurdum. İnsanlar bu kadar istiyorken, ben de Türk futboluna hizmet etmeyi tabii ki arzulardım."

AA