3 gün sürecek Safranbolu 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Eylül ayında başlıyor.

Safranbolu 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, kapılarını açmaya hazırlanıyor

21 yıldır aralıksız olarak devam eden Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip; Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 22.ci kez kapılarını açıyor.

Ana teması "Kültürel Miras ve Korumacılık" olan festivalin bu yılki yan teması Ahilik Teşkilatı’nın önderi Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olması münasebetiyle “Ahilik Kültürü" olarak belirlendi.

Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması ve Belgesel Film Yapım Destek Yarışmasının ödülleri sahiplerini bulacak. Festival ve yarışmalar ile bilgi ve detaylara www.altinsafran.org adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi festival öncesinde, Belgesel Film Yarışmasında ödül almış belgesel filmleri açık hava gösterimleri ile seyircilerle buluşturulacak.

6 - 15 Eylül tarihleri arasında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde oluşturulacak alanda nostaljik film makinesinden belgesel filmler ile unutulmaz Yeşilçam filmlerini seyretme şansına sahip olacaklar.

16 Eylül 2021 Perşembe günü Organizasyon Komitesinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayacak festivalde kortej yürüyüşü de yapılacak. Festival meşalesinin yakılacağı Misakı Milli Demokrasi Meydanı’nda, geçen yıl Belgesel Film Yapım Destek Yarışması’nda en iyi proje ödülünü alan Yönetmen Alper Şahin’in “Safranbolu’da Bir Başkan” isimli belgesel filminin gala gösterimi yapılacak ve konser ile 1. gün son bulacak.

Üç gün boyunca sergi, söyleşi ve açılış gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra konserler, folklor gösterileri ve Tarihi çarşıda sokak sanatçılarının performans gösterilerinden oluşan etkinlikler de yer alacak. Çocuklara özel etkinliklerin gerçekleşeceği festivalde ayrıca bu yıl yan temanın Ahilik kültürü olması sebebiyle ahilik geleneklerinden enstantaneler canlandırılacak. Festivalin ana temasına atıfta bulunan ve mihenk taşlarından biri olan En İyi Restore Edilen Ev ve En İyi Korunan Ev Plaket Çakım Törenleri ile katılımcılar Osmanlı sivil mimarisinin örneklerini yansıtan konaklarda ağırlanacak.

18 Eylül 2021 Cumartesi akşamı gerçekleşecek Altın Safran Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ile ödüller sahiplerini bulacak.

safranbolu-22-uluslararasi-altin-safran-belgesel-film-festivali-basliyor-911705-1.