Kartal'da kayınpederi tarafından başına iki el ateş edilerek öldürülen 38 yaşındaki Safura Gülistan cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında fail kayınpeder Galip Gülistan ile öldürmeye karar veren aile meclisinde olduğu iddia edilen evli olduğu erkek, kaynanası, kayınbiraderleri ve amca çocuklarının aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Safura Gülistan'ın kayınpederi tarafından öldürülmesine ilişkin 7 şüpheli yakalandı

İstanbul'un Kartal ilçesinde Safura Gülistan'ın kayınpederi tarafından öldürülmesiyle ilgili evli olduğu erkek ve kayınvalidesinin de arasında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 26 Ocak'ta Gümüşpınar Mahallesi'nde Safura Gülistan'ın öldürülmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin detaylı inceleme başlattı.

Öldürülen Safura Gülistan'ın kayınpederi Galip Gülistan'ın polisi arayarak gelinini öldürdüğünü söylediği ve teslim olduğu belirlendi.

Daha sonra, kadının evli olduğu Abdurrahman Gülistan, kayınvalidesi Medine Gülistan, Abdurrahman Gülistan'ın akrabalarından Ferhat Gülistan, Mehmet Sıddık Gülistan, Necdet Gülistan ve Mehmet Zekeriya Gülistan da olayla ilişkileri olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Şüphelilerin ifadeleri üzerinden yürütülen araştırmada, aile üyelerinin, kocasını aldattığından şüphelendikleri Safura Gülistan'ı babasının evine gönderdikleri ve daha sonra geri aldıkları, bir süre sonra da öldürülmesine karar verdikleri ortaya çıktı.

Katil Galip Gülistan'ın ifadesinde, gelinini bir süredir takip ettiğini, oğlunun aldatıldığından 'emin olduğunu' iddia ettiği, sonra eve giderek gelinini öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(AA)