Sağanak yağış İstanbul’u felç etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara için sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul'da sağanak yağış başladı. Kapalıçarşı, Aksaray'daki tramvay yolu ve pek çok araç sular altında kaldı.

CNN Türk meteoroloji muhabiri Bünyamin Sürmeli yağışın öğleden sonra 16.00-17.00 saatlerine kadar süreceğini açıkladı.

Meteoroloji, bugün için yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olmasının beklendiğini açıklamıştı.

İstanbul'da yağış özellikle Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te etkili oluyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

D-100 Karayolu üzerinde su birikintileri oluşurken bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

ÜSKÜDAR'DA DENİZ VE KARA BİRLEŞTİ

İstanbul'da şiddetli yağmur birçok yerde sel ve taşkınlara neden oldu. Üsküdar'da, sahilde oluşan su birikintisi, adeta denizle karayı birleştirdi. Vatandaşlar, adeta göle dönen Üsküdar Meydanı'nda paçalarını sıvayıp suların içinde dolaştı.

ÇATALCA'DA BİR ELEKTRİK DİREĞİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, son radar verileri ve tahminlere göre, Avrupa Yakası'nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması beklendiğiri duyurdu.

Ataköy'de ve Eminönü’nde alt geçitleri su bastı.

Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'yı su bastı. Çarşı esnafı su tahliyesi yaptı.

İstanbul Şehir Hatları, tüm vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.