Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Toplantıda sağlık alanında işbirliği vurgusu öne çıktı

Sağlık alanında Küba-İzmir ilişkileri güçlenecek

BİRGÜN İZMİR

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Kübalı şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmak istediğini söyleyen Luis Alberto Amoros Nunez, “Ortak çalışma yapmak isteyen paydaşlar arıyoruz. İzmir’le işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.

Nunez, Küba Sağlık Bakanlığı temsilcilerini de yer alacağı bir heyetin önümüzdeki mart ayında konuyla ilgili Türkiye’ye geleceğini söyledi.

“SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Tunç Soyer İzmir’in tarihinden hareketle oluşturdukları “sağlık şehri” olma hedefinden söz etti. Soyer şöyle konuştu: “Balçova’da geçmişi M.Ö. 1200 yıllarına kadar dayanan Agamemnon kaplıca sularımız var. Geçmişten gelen sağlık mirasımıza yatırım yaparak bu alanda kendimizi geliştirmek istiyoruz. İleri teknoloji sağlık araştırmalarının ve sağlık sektöründe faaliyet gösterecek şirketlerin kentimize yatırım yapması için yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırız. Sağlıklı bir gelecek için iki ülkenin işbirliğini çok önemsiyorum” dedi.

saglik-alaninda-kuba-izmir-iliskileri-guclenecek-690729-1.