En son 25 Şubat’ta basının karşısına çıkarak soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o tarihten beri bir daha gazetecilerin karşısına çıkmadı. Koca, salgının birinci yılına dair açıklamalarını da basından uzakta yaptı, sadece bir video mesaj yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 aydır basının karşısına çıkmıyor

HABER MERKEZİ

1 Mart’ta başlatılan ‘kademeli normalleşme’ süreciyle birlikte vaka sayıları 3 kattan fazla yükseldi ve dün 32 bin sınırını da aştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, tüm bu süreçte bir kez dahi basının karşısına çıkıp soruları cevaplamadı, kendisine yönelen eleştirilere sessiz kaldı.

Vaka sayıları şubat ayının sonuna doğru tekrar yükselişe geçerken ‘kademeli normalleşme’ adımlarıyla birlikte mart ayı başından sonra hızlı bir sıçrama yaşadı. 1 Mart’ta 10 bin bandının hemen altında olan günlük vaka sayıları, 29 Mart itibariyle 32 bin bandını da aştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, tablonun her geçen gün daha da kötüleştiği tüm bu süreçte bir kez bile basının karşısına geçip merak edilen soruları cevaplamadı.

Bakan Koca, son olarak 24 ve 25 Şubat 2021’de basının sorularını yanıtlamıştı. Koca, 24 Şubat’ta Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlarken YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babasının cenaze töreninde ortaya çıkan görüntüleri ‘öngöremediğini’ iddia etmiş, halktan özür dilediğini söylemişti.

Koca, 25 Şubat’ta ise Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından basının karşısına geçerek soruları yanıtlamıştı.

O tarihten sonra Koca, bir daha basın mensuplarının karşısına çıkmadı.

Koca, koronavirüs salgınının Türkiye’deki birinci yılı olan 11 Mart’ta da geçmiş bir yılın muhasebesini yapmak ve basının sorularını yanıtlamak yerine bir video mesaj yayınlamakla yetindi.

Bu süreçte AKP il kongrelerindeki tedbirlere uyulmadığını gösteren görüntüler nedeniyle birçok eleştirinin hedefi olan Koca, bunların hiçbirine yanıt vermedi. Koca, AKP’nin Ankara düzenlenen olağan kongresine yönelik tüm eleştirileri de görmezden gelerek partisine övgüler dizdi.

14 Mart’ta düzenlenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesinin cenaze töreninde de hiçbir koronavirüs tedbirine uyulmazken daha önce bir cenazeden dolayı özür dileyen Bakan Koca’nın bu cenazeye gizlice katıldığı ortaya çıktı.

Koca, bu bir aylık süreçte Bilim Kurulu toplantılarının bazılarında yazılı açıklama yaparken bazılarında ise yine video mesaj yayınlamakla yetindi.