Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Risk analistleri aranıyor, Covid-19’a karşı birer risk analisti olmalıyız" düşüncesini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Risk analistleri aranıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının yeniden düşüşe geçmesiyle birlikte sosyal medya hesabından sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Bakan Koca, "YOĞUN BAKIMDAKİ 3 HASTAMIZLA KONUŞTUM. Tedavileri iyi sonuç veriyor. Tedbirlere uymanız konusunda ısrarcılar. Birbirimizi koruyarak başarılı bir gün geçirelim. İyi çalışmalar" açıklamasında bulundu.

RİSK ANALİSTLERİ ARANIYOR

Risk analistleri aranıyor: Hangi saatte otobüs daha az kalabalık? Girip çıkanı en az kuaför hangisi? Az pahalı hediye göndermek mi yoksa düğüne gitmek mi riskli? Çalışma saatlerini yeniden düzenlesek sadece sağlığa mı yatırım olur? COVID-19’A KARŞI birer risk analisti olmalıyız.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Bakan Koca'nın dün yaptığı açıklamaya göre; Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 21 kişi yaşamını yitirdi, 933 yeni vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 5 bin 440'a, toplam vaka sayısı 216 bin 873'e yükseldi.

Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziranda 1.592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42.000 idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir" ifadelerini kullandı.

saglik-bakani-fahrettin-koca-risk-analistleri-araniyor-757786-1.