Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ağrı kesici-ateş düşürücü olarak kullanılan Paranox isimli ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Paranox piyasadan toplatılacak

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye'de en fazla kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücülerden birisi olan Paranox isimli ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) kurum komisyonlarınca alınan karar gereği, “Paranox 120 mg / 15 mg Supozituvar” adlı ürünün piyasada bulunan tüm partilerine geri çekme işlemi uygulanacağını açıkladı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd. Şti.'nin ruhsatına sahip olduğu “Paranox 120 mg / 15 mg Supozituvar” adlı ürünün piyasada bulunan tüm partilerine, Kurumumuz Komisyonlarınca alınan karar gereği, 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği”ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup, gereğinin yapılması ilgili firmaya duyurulmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”