Türk Tabipleri Birliği ile Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği ortak basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'na "Ölüyoruz" denilerek salgın döneminde hekimlerin korunması çağrısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'na çağrı: “Hekimleri koruyun"

BirGün Ankara

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Ankara Tabip Odası (ATO), iktidara ve Sağlık Bakanlığı’na “Hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayı başaramaz, maddi ve manevi desteği sağlayamazsanız, toplumu hiç koruyamazsınız” çağrısında bulundu.

TTB ve ATO'nun ortak açıklamasında, “Covid-19 pandemisinin zayıflatılamadığı ve yaygınlaşma eğiliminin arttığı bu dönemde öncelikli ve ısrarlı talebimiz; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu boğucu ortamın görülmesi ve artık nefes alamayacak hale gelip tükendiklerinin farkına varılmasıdır” denildi.

ÖLÜYORUZ

Covid-19 pandemisi ile mücadelenin her şeyin normal, olağan kabul edildiği ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ülkeyi yönetenlerin hekimleri ve sağlık çalışanlarını görmezden geldiği bir anlayışla sürdürülemeyeceğinin altı çizilen açıklamada, “Hekimler için alkışların yerini uzun süredir hüzün almıştır. Hemen her gün onlarca meslektaşımızın hastalık haberini alıyoruz, birileri televizyonlardan, Twitter mesajlarından başarı hikayeleri anlatırken bizler ölüyoruz” denildi.

CİDDİYE ALINMALI VE ÖNEMSENMELİDİR

“Hekimlerin yakın geleceğe dair kaygılarının arttığı bu günlerde, sesini duyuramayan, umudunu yitiren hekimlerin emeklilik ya da istifa sayısındaki artış ciddiye alınmalı ve önemsenmelidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kötü yönetim ve her şeyi ben bilirim anlayışının ürünü olan bu tabloların sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’ndadır. Aylardır özveriyle çalışan hekimleri emeklilik ya da istifa noktasına getiren, yöneticilerin beceriksiz ve empatiden yoksun, çözüm üretmeyen dayatmaları ve vurdumduymazlıklarıdır.

Öncelikle bilinmelidir ki, her dönemde ama özellikle Covid-19 pandemisi döneminde sağlık hizmeti için sunulan emeğin maddi karşılığı yoktur. Evde çocuğunu bırakarak ya da hastalığı anne babasına bulaştırma endişesini her gün taşıyarak günlerce Covid-19 polikliniklerinde hasta bakmanın maddi bedeli ölçülemez.”