Sağlık Bakanlığı, "Aşı sınırlı üretim nedeniyle peyderpey temin edilebiliyor" diyerek bu yıl aşıların kademeli bir şekilde yapılabileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısı için duyuru

Sağlık Bakanlığı, kriz yaratan grip aşılarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık "Aşı sınırlı üretim nedeniyle peyderpey temin edilebiliyor" dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür."

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle olağanüstü talebin arttığı grip aşısı bugün Türkiye’ye geldi. Grip aşısı alabilecekler e-Nabız sistemlerine yüklenirken, aşı fiyatı ise 72.64 lira olarak duyuruldu.

Sonbaharla birlikte Türkiye genelinde grip aşısı olmak isteyenler eczanelere giderek adlarını sıraya yazdırmaya başladı. Ancak sistem değişti ve eczanelerde yapılan listeler iptal oldu. Bu yıl grip aşısı olacak kişilere Sağlık Bakanlığı karar verecek. Aşılar renkli reçete kapsamında hastaya özel olacak şekilde eczanelerden temin edilebilecek.