Obezite tedavisi nedeniyle mide botoksu yaptıranların yan etkiler nedeniyle hastanelere başvurması üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, botoks işlemlerinin yapıldığı iki sağlık kuruluşunun ilgili birimlerinin faaliyetlerinin askıya alındığını ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘mide botoksu’ açıklaması: İlgililer hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı, obezite tedavisi nedeniyle mide botoksu yaptıranların yan etkiler nedeniyle hastaneye başvurmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandığı merkezlere olağan dışı acil denetimlerin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Bu kapsamda İstanbul’daki Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ile İzmir’deki Özel Batı Anadolu Tıp Merkezi’nde bu hastalara müdahale edildiğinin tespit edildiği ve tedavide kullanılan ürünlere el konularak incelemeye alındığı ifade edildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilgili ürüne ait serinin ithalat onaylı olduğu ancak mide botoksu işleminde kullanılmasının “endiksiyon dışı” olarak değerlendirildiğinin bildirildiği aktarıldı.

Açıklamada, her iki sağlık kuruluşunun faaliyetinin askıya alındığı ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı, ayrıca botokstan olumsuz etkilenen hastalara da gerekli tedavilerin uygulandığı belirtildi.

saglik-bakanligi-ndan-mide-botoksu-aciklamasi-ilgililer-hakkinda-sorusturma-baslatildi-1136737-1.