Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 42 bin 500 yeni personel için istihdam sağlayacak. Başvuruda bulunmak isteyen binlerce kişi sağlık bakanlığı personel alımı, başvuru ekranını araştırıyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR ve KPSS ile Sağlık Bakanlığı personel alımına nasıl başvurulur?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR ve KPSS ile Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı!
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR ve KPSS ile Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı!

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün sosyal medya hesabı twitter’den bir açıklama yaparak 42 bin 500 yeni personel alımı gerçekleştireceğini ifade etti. Sağlık bakanlığı personel alımı başvurusu içinse kontenjanın çok ötesinde on binlerce yurttaş beklemede.

Personel alımı süreci başladı

Sağlık Bakanı Koca, 42 bin 500 yeni personel istihdamı için alım süreçlerinin başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada, “İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca'dan Sağlık Bakanlığı'na 42 Bin 500 Yeni Personel İstihdamı Açıklaması

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

"KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.

42.500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun."