Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ) çocuk gelişimi okuyan bir öğrenci, sosyal medyadan kadınları taciz edip ölümle tehdit etti. Konuyla ilgili üniversiteden açıklama geldi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde taciz: Okul yönetiminden açıklama

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (SBÜ) Üsküdar'da bulunan Hamidiye Külliyesi'nde çocuk gelişimi okuyan bir öğrenci, pek çok kadın öğrenciyi sosyal medya üzerinden kendi hesabı ve açtığı sahte hesaplar aracılığıyla taciz edip, tehdit etti.

Birçok öğrenci tarafından yapılan şikayetlerden sonra kendisine iftira atıldığını söyleyen öğrenci hesaplarını kapattı.

Kadın öğrenciler sosyal medyada #sbüdetacizvar etiketi ile seslerini duyurmaya çalışırken tacizi kanıtlayan onlarca ekran görüntüsü paylaşıldı.

Maruz bırakıldıkları taciz ve tehdit mesajlarını paylaşan kadın öğrenciler, tacizci erkeğin hala okul mesajlaşma grubunda olduğunu ve tehditlerine devam ettiğini belirttiler.

saglik-bilimleri-universitesi-nde-taciz-sbu-den-aciklama-739891-1.

saglik-bilimleri-universitesi-nde-taciz-sbu-den-aciklama-739892-1.

SBÜ'DEN AÇIKLAMA

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından SBÜ konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyadaki iddialara konu öğrenci ile alakalı şikayetler, 2019-2020 Gıiz Dönemi sonunda idaremize ulaşmış olup Disiplin Kurulumuz tarafından konu incelenmiş ve Bahar Dönemi başlamadan, 'YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği MADDE (7} 1/a'ya göre' ilgiliye bir yarıyıl okuldan uzaklaştırma cezası verilmiştir.

Taciz suçlamasının adli boyutu TCK Madde 105'e göre mağdurun şikayetini gerektirdiğinden, savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimize Hukuk Muşavirliğimiz tarafından hukuki yardım sağlanmış, suç duyurusunda bulunan öğrencilerin dosyasına müdahil olmak üzere yine Hukuk Müşavirliğimiz tarafından savcılığa dilekçe verilmiştir. İlgili, disiplin cezası aldıktan sonra yerleşkelerimize girmesi yasaklanmış, güvenlik görevlilerimiz bu doğrultuda uyarılmışlardır.

Uzaklaştırma cezası sonrası, ilgili öğrenci hakkında aynı şikayetler gelmeye devam edince, müşteki öğrencilerimiz, idaremize yeniden dilekçe vermeleri husunda bilgilendirilmişlerdir. Öğrencilerimizin dilekçeleri, Disiplin Kurulumuza yönlendirilmiş olup konu Disiplin Kurulumuzun gündemindedir. Öğrencilerimizin huzur ve güvenliği önceliğimizdir!"