İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde maskesini düzgün takması için uyarıda bulunan sağlık çalışanını darp eden Furkan T., "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Darp edilen sağlık çalışanı, "Ben bugün gözümden oldum ama bazı sağlık çalışanları canlarından oluyor" dedi.

Sağlık çalışanını darp eden saldırgan tutuklandı

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde, bir yakınını hastaneye getiren Furkan T., maskesini düzgün takmadığı için hasta bakıcı olarak görev yapan Rıfat Babayiğit tarafından uyarıldı. Kendisini uyaran sağlık çalışanı ile tartışmaya başlayan Furkan T., Babayiğit'i darp etmeye başladı.

Kavga güçlükle diğer yurttaşlar tarafından ayrılırken, kaş ve göz bölgesinden yaralanan Babayiğit ameliyata alındı. Sağlık çalışanını darp eden Furkan T. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürdü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan saldırgan, Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Furkan T., "kasten yaralama" ve "ölümle tehdit" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Furkan T., "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"SOL GÖZÜM GÖRMÜYOR"

DHA'nın haberine göre, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde maske tartışması sonrası darp edilen sağlık çalışanı ameliyat sonrası konuştu. Rıfat Babayiğit, “Şu an sol gözüm görmüyor. Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyatta daha olacağım. Ben bugün gözümden oldum ama bazı sağlık çalışanları canlarından oluyor" dedi.

Yaklaşık iki saat süren operasyonun ardından konuşan sağlık çalışanı Babayiğit, “Ben orada herkesi maskesini doğru takması için uyardım. Ağız, burun tam kapatılacak şekilde maskenizi takın dedim. Bazı kişiler hemen uyarıları dikkate alıp maskesini taktı. Bu kişi iki defa düzeltti sonra tekrar çıkardı. Tekrar uyardım bu defa bana küfretti. Küfrü umursamadım. Güvenliği arayıp bu hasta yakınını almasını söyledim. Muayene girip çıktılar, tam sırada yanımdan geçerken 'sen bana ters baktın' dedi. Montunu çıkardı, benim gözümün ortasına vurdu. Hiçbir tartışma olmadı, kişiyi bile tanımıyordum. Hemen acil cerrahiye gittik, sonra ameliyata aldılar" dedi.