Sağlıkçıya şiddeti engellemek isterken Covid-19'a yakalanan hastane polisi hayatını kaybetti. SES üyeleri, hayatını kaybeden Duman'ın tüm gününü hastane içerisinde geçirmesine rağmen sağlık çalışanı olarak kabul edilmediğinden aşıda öncelik tanınmadığını söyledi.

Sağlık çalışanları: Bir mesai arkadaşımızın daha ölüm haberine tahammülümüz kalmadı

BİRGÜN EGE

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi işyeri temsilciliği, hastanede görevli polis memuru Mehmet Duman'ın Covid-19 virüsü nedeniyle vefat etmesi nedeniyle hastane yemekhanesinde saygı duruşu ve basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan sağlık emekçileri, polis Duman'ın kendisini bir sağlık emekçisi gibi gören 'mesai arkadaşları' olduğunu belirterek, tüm gününü hastane içerisinde geçirmesine rağmen sağlık çalışanı olarak kabul edilmediğinden aşıda öncelik tanınmadığını söyledi.

Aşı önceliğinin neye göre belirlendiğinin bilinmediği ifade edilen açıklamada, “Ne yazık ki önceliklerin neye göre belirlendiğini anlayamadığımız şu günlerde Eskişehir’de hastane avukatına dahi öncelik verilirken, futbolculara aşıda öncelik verilirken tüm mesaisini hastane geçiren arkadaşımız aşıdan yoksun kaldı ve hayatını kaybetti. İlk günden beri salgın kararlarının alındığı kurullarda biz sağlık örgütlerinin de yer almasını defalarca dile getirdiğimiz halde bu kurullara alınmadık ve salgınla ilgili kararları alanlar hastanede çalışan diğer emekçileri görmedi. Bu nedenle önlenebilir ölümleri yaşıyoruz maalesef” denildi.

"ŞİDDETE MÜDAHALE EDERKEN COVİD 19 OLDU"

Vefat eden polis memurunun eşinin de Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda olduğu ifade edilen açıklamada, polis Mehmet Duman'ın acil serviste sağlık çalışanlarına şiddet vakasına müdahale ederken yakın temas kurmak zorunda kaldığı kişiden virüsü kaptığı ve vefat ettiği belirtildi.

İktidarın yanlış salgın politikasının bir sonucu olarak 400'e yakın sağlık çalışanının ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği vurgulanan SES açıklamasında, “'Bu işin doğasında var' diyenlere bir kere daha sesleniyoruz: Bizi virüs değil sizin yanlış salgın politikanız öldürüyor. Bir an evvel gerekli tedbirler alınmalı, tam kapama sağlanmalı, halkımızın ve bizlerin sağlığını önceleyen kararlar alınmalıdır. Artık bir mesai arkadaşımızın daha ölüm haberine tahammülümüz kalmadı. Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz, ölüyoruz” denildi.