Sağlık çalışanları mutsuz

BURCU CANSU

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergeyle sağlık çalışanlarının hayat standartlarının ve meslek memnuniyetlerinin artırılması için yapılabileceklerin araştırılmasını talep etti. Taşcıer, Memur-Sen’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın yaptığı araştırmaya göre, sağlık çalışanlarının yüzde 60’ının fırsatları olsa meslek değiştireceklerini ifade etti.

Taşcıer, 6 bin 694 sağlık çalışanının katılımıyla yapılan anketin verilerini şu şekilde paylaştı:

“Yüzde 91,4'ü kredi kartı kullanıyor ve kart kullananların ancak yüzde 53,8'i borçlarını düzenli olarak ödeyebiliyor. Yüzde 42,1'i borçlarının sadece asgari tutarını ödeyebiliyor. Yüzde 4,1'lik kesim kredi borcunu ödeyemiyor. Çalışmaya göre sağlık çalışanlarının hayat standartları her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

Sağlık çalışanlarının mutsuz olmasının nedenleri arasında uzun çalışma saatleri de yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 74,4 mesleğini severek seçtiğini belirtirken, mesleğe adım attıktan sonra karşılaşılan yoğun çalışma süreleri neticesinde meslekten soğumanın gerçekleştiğini belirtiyor.”

Taşcıer, sağlık çalışanlarının yarıdan fazlasının mesleklerinden soğumalarının altında yatan nedenlerin kapsamlı olarak ortaya çıkarılması, sağlık çalışanlarının üzerindeki aşırı yoğun ve uzun çalışma saatlerinin etkilerinin tespit edilmesi, sağlık alanında beliren istihdam yetersizliğine karşı atılabilecek adımların belirlenmesini talep etti.