Sağlık çalışanları ölüyor, iktidar sessiz

HABER MERKEZİ

Koronavirüsle mücadelede tek başına bırakılan sağlık çalışanları yaşamını yitiriyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), dün Batman’ın Sason ilçesinde görevli Ebe Yasemin Çolak ve İstanbul’da işyeri hekimi olarak çalışan doktor Salih Kanlı’nın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Batmanda iki hafta öncesine kadar enfekte olan sağlık çalışanı sayısının 650 olduğunu belirten Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz ise sağlık emekçilerinin pandemiden korunması gerektiğini vurguladı:

“Pandeminin başından bu yana sağlık emekçileri mücadele ediyor. Çalışma saatleri, koşulları buna göre ayarlanması gerekiyor. Tüm birimlerde her birinin kendine özgü çalışma koşulları var, bu yüzden idareciler çalışma düzenlemelerini ona göre ayarlamaları gerekiyor” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Erdoğan’a yakın ekibe her gün Covid-19 testi yapıldığını itiraf etmesi sağlık meslek örgütlerinin tepkilere neden olmuş, risk altında olan sağlık çalışanlarına bile düzenli test yapılmadığı söylenmişti. TTB ise önceki gün yaptığı açıklamada Covid-19’un acilen meslek hastalığı sayılması gerektiğini bir kez daha vurguladı: “Hâlâ enfekte oluyor ve ölüyoruz. Covid-19 ateşinin bizi yakması halinde bunun belgelenmesini istiyoruz.”