Sağlık Bakanı Koca, TBMM’de yaptığı bütçe konuşmasının tamamını muhalefetle tartışmaya ve “başarılarını” anlatmaya ayırdı. Salgının en çok etkilediği sağlık çalışanları ise Koca’nın, “veda selamında” kendisine yer bulabildi.

Sağlık çalışanları selamlamada aklına geldi

Hüseyin Şimşek

Koronavirüs salgını sürecinde hem virüs hem de şiddet olayları ile mücadele eden sağlık çalışanlarının, “Covid meslek hastalığı sayılsın” ve “ek ödeme” beklentileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gündeminde yer almadı.

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen 2021 Yılı Bütçe Teklifi görüşmeleri kapsamında milletvekillerinin karşısına çıkan Koca, salgın hastalık sürecindeki çalışmalarını anlattı. AKP’nin 2023 hedefi çerçevesindeki sağlık hedeflerinden bahseden Koca, birçok alanda Avrupa’dan daha iyi hizmet verdiklerini söyledi. Konuşmasının büyük bölümünü, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in “Pahalı ‘test kiti’ alındı” ve “Bakanlık personeline ihale verildi” iddialarına ayıran Koca, kendi sorumluluğunda olan sağlık çalışanlarına yönelik bir açıklama yapmadı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in veda selamlaması için verdiği söz üzerine son cümlelerini sarf eden Koca, bu sırada sağlık çalışanları hakkında konuştu. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini bildiren Koca, “Evinden, eşinden, çocuğundan mahrum bir şekilde hastasının sağlığı için kendi sağlığından geçen bu çalışanlarımızın sık sık şiddete maruz kalması karşısında inanın söyleyecek söz bulamıyorum. Bugün yeniden bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Bütün insanlığı tehdit eden bir salgın hastalıktan kurtulma savaşı. Cephede savaş veren sağlık ordumuzun azmini, kararlığını, fedakarlığını ancak yaşayan bilir. Bu ancak milletini, vatanını canından çok seven neferlerinin ruh halidir” dedi.

“ONLAR İÇİN NE YAPTINIZ”

Koca’nın övgüleri sırasında CHP’li milletvekilleri ise “Sayın Bakan haklarını verin” şeklinde seslendi. Muhalefet milletvekilleri Koca’ya, “Meslek hastalığı hakkı verin, görev şehidi sayın. Neden şehit sayılmalarına izin vermiyorsunuz? Onlar için ne yaptınız? Onlara sahip çıktınız mı?” dedi. Koca, konuşmasını bu sorulara yanıt vermeden tamamladı.