Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişiden 2'si "kamu malına zarar verme" ve "görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklandı.

Sağlık çalışanlarına saldırıya ilişkin soruşturmada 2 kişi tutuklandı

Ankara’da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına saldıran ve haklarında arama kararı çıkartılan 5 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik eylemleri içeren görüntüleri ihbar kabul ederek şüpheliler hakkında, "kamu malına zarar verme", "görevini yaptırmamak için direnme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından soruşturma başlattı.

DHA’nın aktardığına göre soruşturma kapsamında, sağlık çalışanlarının ifadeleri alındı. Olay gecesi kapının arkasında bulunan 5 doktor ile 5 hemşirenin şikâyetçi olmadıkları, hastane başhekiminin içeri girmek için kapıyı zorlayan kişilerden şikâyetçi olduğu öğrenildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi.

Zanlılar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'a ifade verdi.

Savcı Karakuş, şüphelilerden M.D.Ö ile S.K'nın tutuklanması, Y.Ö, M.S.Ö ve B.O'nu ise adli kontrol şartıyla salıverilmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Hakimlik, şüphelilerden M.D.Ö ile S.K'yi, "kamu malına zarar verme" ve "görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklarken, Y.Ö, M.S.Ö ve B.O'yu da adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastaneye kaldırılan hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, hasta yakınları sağlık emekçilerine saldırmış, doktorlar barikat kurmak zorunda kalmıştı.

Ankara Valiliği, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya dair sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını duyurmuştu.

Olayın ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TTB’yi hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, “Siz en üst makamlarca hekimleri tehdit ederseniz, kendini bilmez kişiler de bu tehditlerden cesaret alır” ifadeleriyle eleştirmişti.