İstanbul Zeytinburnu'nda yer alan bir otelin, konaklayan diğer insanlar ve çalışanların şikayetçi olmasının ardından otelde kalan 9 sağlık çalışanını otelden attığı iddia edildi. Otel konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Otelimizin yanında başka bir otele naklettik" denildi

Sağlık çalışanlarını otelden attığı iddia edilen kurumdan açıklama geldi

Zeytinburnu sahilinde yer alan Novotel'in otelde parasıyla konaklayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 9 doktoru müşterilerin ve çalışanların rahatsız olduğu iddiasıyla çıkarmaya çalığı iddia edildi. İddiaya göre ailelerinin enfekte olma riskine karşı otelde konaklayan 9 doktor, müşteri ve çalışanların şikayetçi olduğu iddiasıyla otelden uzaklaştırılmak istendi.

Gazeteci Fatih Altaylı skandalla ilgili şu tweet'i paylaştı:

saglik-calisanlarini-otelden-attigi-iddia-edilen-kurumdan-aciklama-geldi-716210-1.

Novotel konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yanlış anlaşılmaların söz konusu olduğunu belirten Novotel'den şu açıklama yapıldı:

Zorunlu açıklama;

Sosyal medya üzerinden yayılan ve Novotel Ailesi olarak bizleri derinden üzen paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Novotel Zeytinburnu’nda konaklayan sağlık çalışanlarımızı istemeden üzdüysek içtenlikle özür dileriz. Canlarını hiçe sayarak toplum sağlığı için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz önem ve değeri, ibis Eskişehir’de hizmetlerine sunduğumuz ve ibis Kayseri’de de yetkilileri hizmete sunmak üzere bilgilendirdiğimiz otellerimizle göstermiş bulunuyoruz. Sağlık çalışanlarımız acenta üzerinden gerçekleştirilen rezervasyonları doğrultusunda otelimizde konaklamaya devam etmekte olup, Novotel Zeytinburnu otelimizin hemen yanında yer alan İbis Zeytinburnu otelimiz tüm sağlık çalışanlarına hizmet verecektir. Accor Otel Grubu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışanlarına, ortaklarına ve topluma destek vermektedir.