Hastanemi Kapatma Platformu, Bilkent Şehir Hastanesi için 80 milyon dolar kira ödenmesine tepkili: Bu parayla 400 sağlık merkezi yapılırdı

‘Sağlık değil soygun merkezi’

Ankara Tabip Odası, SES, ÖDP, Haziran Hareketi, TMMOB İKK, CHP ve Tüketiciler Derneği temsilcilerinin de yer aldığı “Hastanemi Kapatma Platformu”, Ankara genelinde kapatılması planlanan 14 hastane için mücadele etmeyi sürdürüyor. Mimarlar Odası’ndaki basın toplantısında, Platform adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Arif Müezzinoğlu, “Ankara’da yeni bir sağlık merkezi değil, soygun merkezi açılıyor. Bilkent Şehir Hastanesi adıyla açılacak ama bir devlet hastanesi değil, CCN Holding’e bağlı bir soygun merkezi olacak” dedi.

Günlük kira bedeli bir buçuk milyon TL
Hastanenin günlük kirasının yaklaşık bir buçuk milyon lirayı bulacağına dikkat çeken Müezzinoğlu şunları söyledi: “Bir iki aya kadar açılması planlanan Bilkent Şehir Hastanesi için devlet bizim cebimizden hem de bu zor dönemde dolar üzerinden kira ödemeye hazırlanıyor. Tahminlere göre yılda 80 milyon dolar kira ödenecek.”

Bu hastanenin açılmasıyla Başkent’te 6 köklü devlet hastanesi kapatılacağının söyleyen Müezzinoğlu, “Hükümetin çocuklarımızdan esirgeyerek bizim cebimizden alıp ‘yerli ve milli’ CCN Holdinge vereceği paraları halkın yararına kullanmak elbette mümkün. parayla en az 400 aile sağlığı merkezi yapılabilir. Ankaralıların hastane muayene katılım payı ödemeleri kaldırılabilir.”