Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı’nın “Beyaz reform” olarak duyurduğu ve eylül ayında yayınlanan ek ödeme yönetmeliğine karşı bu sabah mesaiye geç başlayarak eylem yaptı. SES İzmir Şubesi Eşbaşkanı Erkan Batmaz, "Üniversite hastanelerin acil ve çözülmesi gereken sorunlar ortadayken, geçen eylül ayında açıklanan yönetmelik sorunlarımızı çözmemiş ve sorunlarımıza yenisi eklenmiştir" dedi.

Sağlık emekçileri ek ödeme yönetmeliğine tepkili: Sorunlarımıza yenisi eklendi

BİRGÜN EGE

Sağlık Bakanlığı tarafından eylül ayında yayınlanan ek ödeme yönetmeliğine karşı Ege Üniversitesi’nde çalışan sağlık emekçileri eylem yaptı.

Mesaiye geç başlayarak ek ödemeye yönetmeliğine tepki gösteren sağlık emekçileri hastane önünde açıklama gerçekleştirdi.

SES İzmir Şubesi Eşbaşkanı Erkan Batmaz, hükümetin sağlık emekçilerinin taleplerini görmeyip bütünlüklü ve sorunları çözecek adım atmak yerine algı oluşturmaya çalıştırdığını söyledi.

Batmaz, “Hükümetin son 20 yıllık bir başka icraatı ise üniversite hastanelerini çökertmeye yönelik olmuştur. Bu politikalar karşısında en ciddi zararı halkımız ve üniversite hastanelerinde hizmet sunan sağlık emekçileri olarak bizler görmüş durumdayız. Üniversite hastanelerin acil ve çözülmesi gereken sorunlar ortadayken, geçen eylül ayında açıklanan yönetmelik sorunlarımızı çözmemiş ve sorunlarımıza yenisi eklenmiştir. Düzenleme biz üniversite hastanelerinde çalışan emekçilerinin Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde çalışan sağlık emekçilerine göre daha düşük ücretlerle çalışmaya mahkûm etmiş eşit işe eşit ücret politikasına zarar vermiştir” dedi.

Batmaz, şunları dile getirdi: “Pandemi ödemelerinde yok sayılan, tayin hakları verilmeyen, Üniversitelerin yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle hak edişleri olan ücretlerini gecikmeli alan üniversite hastanelerinde çalışan emekçiler şimdi de yönetmelikler kapsamına mağdur edilmektedir. Üniversite hastanelerinin sorunları çözülmediği takdirde, kamuda yoksulluk sınırı üzerinde maaş uygulaması ve maaş denkliği sağlanmadığı takdirde üniversite hastanelerinde çalışan sağlık emekçileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada buraların şirket değil, kamu hizmeti üreten kamu kurumları olduğunu bir kez daha ifade etmek için alanlarda olacağız.”