Sağlık emekçileri şiddete karşı eylemdeyken, bir doktor daha darp edildi

Samsun'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr.Kamil Furtun'un ardından, bugün sağlık emekçileri iş bıraktı. Bugün tam da görev başındaki sağlıkçılara uygulanan şiddet nedeniyle doktorlar iş bırakma eylemindeyken, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde bir doktor hasta yakını tarafından darp edildi.Yaralanan doktor meslektaşları tarafından tedavi altına alındı.

İHA'da yer alan habere göre sabaha karşı saat 05.00 sıralarında bir yakınını hastaneye getiren Yılmaz Ç.(30), acilde çalışan Dr. Alişan Göçer'e "Hastamı ne zaman muayene edeceksin' dedi. Doktorun "Şu anda bir hasta muayene ediyorum" demesine sinirlenen hasta yakını, Dr.Göçer'in üzerine yürüdü. Güvenlik görevlileri engel olmaya çalışsa da hasta yakını doktora saldırdı. Olayda güvenlik görevlileri de yaralanırken, doktor meslektaşları tarafından tedavi altına alındı.


"ÖLDÜRECEKMİŞ, ARTIK BİZİM İÇİN NORMAL" saglik-emekcileri-siddete-karsi-eylemdeyken-bir-doktor-daha-darp-edildi-49134-1.
Saldırı sonrası açıklamada bulunan doktor Göçer, "Acil serviste çalışırken sürekli duyduğumuz şeyler bunlar. Zaten aileye küfür etmeler falan bizim için artık standart oldu. Gözümde morluklar, sırtımda sıyrıklar var. Tabi iki tane güvenlik görevlisi yanımdaydı, onları da darp etti. Polis odasına alındığında da hala öldüreceğine dair tehditlerine devam etti. Öldürecekmiş, artık bizim için normal. Ülkemiz de kanıksadı bunu. Doktorun öldürülmesi kolay bir şey. sadece doktor da değil, sağlık çalışanı, güvenlik memuru, bilgisayar çalışanı, tüm sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı var, şu anda hekimlerimiz grevde olmasına rağmen 'neden grev yapıyorsunuz' diyecek. Hiçbir şeyin farkında olmayan bir halkımız da var. Bilinçli insanların bundan acı çekmesi gerekiyormuş demek ki. Bunlara bir dur diyelim" şeklinde konuştu.

Türk Tabipler Birliği sağlık emekçilerine uygulanan şiddete dur demek için bugün Türkiye genelinde iş bıraktılar.

Doktorlar 1 Haziran'da iş bırakıyor

Milyonlarca sağlık emekçisi, Furtun için iş bıraktı