Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın dün görev yaptığı hastanede tabancayla vurularak öldürülmesine yönelik sağlık emekçilerinin protestoları devam ediyor. Sağlık çalışanları, şiddete karşı iki gün iş bıraktı. Gazi Hastanesi'nde bir araya gelen sağlık çalışanları ve hekimler, "Artık ölmek istemiyoruz" dedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki protestoda ise sağlık çalışanları "Hükümet istifa" sloganları attı. Çapa'da bir araya gelen sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Polis, sağlık emekçilerine müdahalede bulundu.

Sağlık emekçileri şiddete karşı iş bıraktı: Çapa'daki eyleme polis müdahalesi!

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimlere yönelik kullandığı ayrımcı dil, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin her geçen gün daha da artmasına yol açtı.

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, dün görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırının ardından yaşamını yitirmesinin ardından 2 gün boyunca iş bırakma kararı almıştı.

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Karakaya'nın görevi başında öldürüldüğü hatırlarak, şiddete karşı 7 ve 8 Temmuz’da iş bırakacakları bildirilmişti.

ÇAPA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA POLİS MÜDAHALESİ

Sağlık çalışanlarının Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki eylemine polis müdahalede bulundu.

Şiddete karşı Çapa'da bir araya gelen sağlık çalışanları, İstanbul Tıp Fakültesi'nden İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürümek istedi.

Sağlık çalışanlarının yürüyüşü, polis barikatı ile engellendi.

Polis, sağlık emekçilerine biber gazı ile müdahalede bulunurken, sağlık çalışanları barikatı aştı ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyüşe başladı.

Bu sırada bir polis memuru fenalaştı. Fenalaşan polise ilk yardımı müdahale edilen doktorlar yaptı.

GAZİ HASTANESİ'NDE EYLEM

Gazi Hastanesi sağlık emekçileri de sağlıkta şiddete karşı iş bıraktı.

Hastanenin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ve hekimler, "Artık ölmek istemiyoruz" dedi.

Burada açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tansu Ulakavak Çiftçi, "Yeter. Aklımızda çok soru var. Nasıl cesaret ediyorlar? Asıl sormlular kim? Nereye kadar devam edecek? Nasıl önlem alınacak? Bunların hepsi kafamızda var" ifadelerini kullandı.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı ise, "Bu olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını yetkili mercilerden arz ediyoruz, rica ediyoruz" diye konuştu.

"ŞİDDET PANDEMİSİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İki günlük iş bırakan sağlık emekçileri, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Hastane içinde gerçekleştirilen eylemde açıklama yapan SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz, "Sözün bittiği yerdeyiz. Tahammülümüz kalmadı, nefes alamıyoruz. Tükendik! Güvenli ortamlarda çalışmıyor, her an şiddet tehdidi altında inanılmaz bir stresle yaşıyoruz. Sağlık emekçilerine yönelik şiddet her geçen gün, her geçen dakika artıyor. Şiddet pandemisi ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"Konya Şehir Hastanesi’nde çalışan Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya hasta yakınının silahlı saldırısına uğradı" hatırlatmasında bulunan İçöz, "Biz artık bir sağlık emekçisinin kılına dahi zarar gelmesini istemiyoruz. Artık bağlı bulunduğumuz bakanlığın sessizliğine tahammülümüz kalmadı, hal böyleyken çalışamıyoruz. Bırakın çalışmayı nefes dahi alamıyoruz" diye konuştu.

gazi-hastanesi-saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-artik-olmek-istemiyoruz-1038056-1.

İçöz, şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı, sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirip sağlık emekçisini toplumun önüne bir suçlu gibi fırlatıyor. Sağlık emekçisine yönelik şiddet cezasız kaldıkça bir hak arama eylemine dönüşüyor. Sağlık emekçileri ne kadar değersiz görüldüklerini, beyaz kod verdiklerinde bile hiçbir şey olmadığını gördükçe tükeniyor. Bu ülke sağlıkta şiddeti cezalandırmıyor ve sağlıktaki şiddete karşı etkin bir yasa çıkartmıyor."

"Artık yeter" diyen İçöz, "Gerekli önlemlerin alınması için daha ne beklenmektedir? Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacaktır? Hekim, hemşire, ebe, teknisyen, idari memur, sağlık işçisi, bu ülkenin tüm sağlık emekçileri olarak bizler şiddete, şiddeti özendiren tüm politikalara karşıyız. Şiddetle yüz yüze kalan tüm sağlık emekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz. Sağlık emekçilerinin haklarını ve halkın sağlık hakkını koruyup geliştirecek başka bir sağlık sistemi mümkündür. Bu sistemi inşa edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sağlık emekçileri, "Hükümet istifa" sloganları attı.

İZMİR'DE EYLEM: BAKAN KOCA'YA İSTİFA ÇAĞRISI

İzmir’de binlerce sağlık emekçisi de sağlıkta şiddeti İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önündeki kitlesel eylemle şiddeti protesto etti.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan binlerce hekim ve sağlık emekçisi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı istifaya davet etti.

İzmir Tabip Odası Sekreteri Dr. Ceylan Özkan, “Şiddet, daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorun çözüme niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda yaşam hakkımızı, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Şiddet karşındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Açıklama sonrası sağlık emekçileri İzmir Valiliği önüne yürüdü.

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-capa-daki-eyleme-polis-mudahalesi-1038211-1.

Sağlık çalışanlarının şiddeti protesto ettiği eylemlerinden görüntüler şöyle:

TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038066-1.

KARTAL LÜTFİ KIRDAR HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038067-1.

BAYRAMPAŞA DEVLET HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038068-1.

BAYINDIR HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038069-1.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038073-1.

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038074-1.

ACIBADEM ALTINİZADE HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038079-1.

SİLİVRİ KOLAN HOSPİTAL

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038080-1.

GÖZTEPE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038081-1.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038088-1.

BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-hukumet-istifa-1038104-1.

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-capa-daki-eyleme-polis-mudahalesi-1038177-1.

saglik-emekcileri-siddete-karsi-is-birakti-capa-daki-eyleme-polis-mudahalesi-1038181-1.