Konya Valisi Vahdettin Özkan, doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili Konya Şehir Hastanesi'ne gelerek yaptığı açıklama sırasında sağlık emekçileri tarafından yuhalanarak protesto edildi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, RTÜK tarafından getirilen yayın yasağının sebebinin söz konusu protesto olduğu değerlendirmesini yaptı.

Sağlık emekçilerinden Konya Valisi'ne protesto
Fotoğraf: İHA

Haber Merkezi

Konya Valisi Vahdettin Özkan, uğradığı silahlı saldırıda katledilen doktor Ekrem Karakaya hakkında açıklama yaparken sağlık emekçileri tarafından yuhalandı.

Konya Şehir Hastanesi’nden Hacı Mehmet Akay, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’yı silahla öldürdükten sonra intihar etti. Saldırı sonrası hastaneye giderek açıklamada bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan, iş bırakan sağlık emekçilerinin protestosu ile karşılaştı.

Sağlık emekçileri, Vali Özkan'a konuştuğu sırada yuhalayarak tepki gösterdi.

Özkan’ın açıklaması ise şöyle:

"Bütün sağlık çalışanlarımızın, sağlık hizmeti karşısında insanlarımızın müteşekkir olması lazım. Hekimlerimize, sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Maalesef üzülerek söylüyorum, saldırıyı gerçekleştiren de yine bir hastanemizde çalışan, sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. Saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesi'nde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya'nın poliklinik odasına gelmiş ve silahlı saldırıda bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren yaralı güvenlik görevlisi de daha sonra hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah'tan rahmet, başta yakınları ve mesai arkadaşları ve tüm sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır. Bütün teknik ekiplerimiz, savcılarımızın koordinesinde çalışmaktadır."

"RTÜK'ÜN YAYIN YASAĞININ NEDENİ PROTESTO"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, RTÜK'ün getirdiği yayın yasağının nedeninin, sağlık çalışanlarının protesto etmesi olduğu yorumunu yaptı.

Eryazğan, "Yayın yasağının nedeni, Vali ve milletvekilinin konuşma yapmak için bahçeye gelmesi ve doktorlar tarafından yuhalanması, konuşturulmaması. Bu durumu tüm medya çekmiş, dertleri bu görüntülerin yayınlanmaması. İl sağlık müdürü, milletvekili, başhekim kimseyi konuşturmamışlar" ifadelerine yer verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırının ardından yaşamını yitirmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini açıklamıştı.