Ankara Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının özlük haklarının yerine getirilmesi talebiyle yapılmak istenen eyleme polis müdahale etti. 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişinin tamamı akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Ankara'da gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest  bırakıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Ankara Şehir Hastanesi’ndeki özlük haklarının sağlanması talebiyle yapmak istedikleri alkışlı protesto, polis müdahalesine takıldı.

Eyleme müdahale eden polis, pandeminin başından bu yana Yenimahalle Devlet Hastanesi'nin Covid-19 servisinde görev yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişinin tamamının akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi.

‘HAKKINI ARAYAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR SON BULSUN’

Polis müdahalesi ve gözaltılara ilişkin Ankara Tabip Odası’nın sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı. Yaşanan duruma tepki gösterilen açıklamada, “Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!” denildi.

ATO tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Özlük haklarımızı talep etmek için gerçekleştireceğimiz alkışlı protestoya polis saldırdı! Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan, hakkını arayan sağlık emekçilerine yönelik baskılar son bulsun! Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!”

saglik-emekcilerinin-protestosuna-polis-mudahalesi-8-kisi-gozaltina-alindi-832472-1.

POLİS BASIN AÇIKLAMASINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Gözaltılara ilişkin bir açıklama da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapıldı.

“Özlük haklarımız için Ankara Şehir Hastanesi önünde yapmak istediğimiz eyleme saldıran polis aralarında Ankara Şube Eş Başkanlarımız, eski Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına altı”ifadelerine yer verilen açıklamada, “Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan sağlık emekçilerine ve yöneticilerimize yönelik baskılar son bulsun, gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Gözaltılara tepki gösteren Ankara Şehir Hastanesi sağlık emekçilerinin alkışlı protestosu da polis tarafından engellendi” denildi.

Öte yandan müdahaleye ve gözaltılara karşı açıklama yapmak isteyen Genel Sekreter Pınar İçel de polisin engellemesiyle karşılaştığı bildirildi.

HDP'DEN TEPKİ: GÖZALTILAR KABUL EDİLEMEZ

Yaşanan olayların ardından HDP'nin sağlıkçı milletvekilleri de Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sağlıkçıların taleplerini dile getirmek için yaptıkları bir eyleme bu şekilde saldırı gerçekleştirilmesi ve gözaltılar kabul edilemez" denildi.

ATO BAŞKANI KARAKOÇ VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ UĞURLU SERBEST BIRAKILDI

ATO'dan yapılan son açıklamada ise, ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu'nun serbest bırakıldığı bildirildi. Açıklamada, "Gözaltına alınan Başkanımız Dr. Ali Karakoç, Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Ayşe Uğurlu serbest bırakıldı. Baskılar bizi yıldıramaz!" denildi.

'DARP EDİYORLAR, İZİN VERMİYORLAR'

İfadesinin ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç şunları söyledi:

“Sağlık meslek örgütleri olarak Ankara Şehir Hastanesi’nin önünde bir alkışlı protestomuz ve basın açıklamamız olacaktı. Ancak, Ankara’da uzun zamandır bir eylem etkinlik yapmaya kalkıştığımızda, Anayasal haklarımızı kullanmaya kalkıştığımızda, Ankara polisi gayri hukuki ve tamamen hukuk dışına çıkarak, Anayasa aykırı bir şekilde hem bizleri darp ediyor hem de açıklamalarımıza izin vermiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ankara polisinin bu tavrını şiddetle kınıyoruz. Bunun Ankara polisinin aldığı bireysel bir tavır olmadığını da biliyoruz.”