Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Mersin’de iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlık emekçilerinin yürüyüşü, polis tarafından engellendi.

Sağlık emekçilerinin yürüyüşüne polis engeli

Abidin YAĞMUR

Mersin’de iş bırakma eylemi gerçekleştiren 6 sağlık örgütünün üyesi doktorların yürüyüşüne polis izin vermedi. Toros Devlet Hastanesi’nden Özgür Çocuk Parkına toplu yürüyüp orada basın açıklaması isteyen doktorları polis hastane bahçesinde ablukaya aldı. Toplu yürüyüş gerçekleştiremeyen doktorlar, parka kortej halinde değil, birer ikişer kişilik gruplar halinde yürüyerek geldi ve basın açıklamasını parkta yaptı.

HEKİMLER ABLUKA ALTINA ALINDI

Mersin Tabip Odası, Mersin Diş Hekimleri Odası, SES Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası ve Mersin Aile Hekimleri Derneği’ne üye doktorlar ve sağlık çalışanları Mersin Üniversitesi ve ilçe hastanelerinde basın açıklamaları yaptı. Sağlıkçıların eylemlerine sahne olan yerlerden birisi de Toros Devlet Hastanesi oldu. Hastane bahçesinde bir araya gelen sağlıkçılar, oradan Özgür Çocuk Parkına kadar yürüyüş yapıp basın açıklaması gerçekleştirmek istedi ancak polis yürüyüşe engel oldu. Hekimleri ablukaya alan polis toplu yürüyüş yapılmasına izin vermedi.

saglik-emekcilerinin-yuruyusune-polis-engeli-978197-1.

Polis müdahalesiyle toplu olarak yürüyüş gerçekleştiremeyen hekimler, Özgür Çocuk Parkına kortej halinde değil, birer ikişer kişilik gruplar ve arabalarıyla gitti.
Ardından Özgür Çocuk Parkından bir araya gelen doktorlar adına Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen basın açıklaması yaptı.

Antmen, yürüyüşlerine izin vermeyen Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nü kınarken, sağlıkçıların taleplerini dile getirdi.