İzmir’in Karabağlar ilçesisindeki Aşık Veysel Mahallesi’nde faaliyet gösteren Karabağlar 3 Nolu Aile Merkezi (Sağlık Ocağı) doktor olmadığı için neredeyse kepenk kapattı. Tedavi olmak ve ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gelen hastalara doktor olmadığı için poliklinik hizmetleri verilemezken, hastalar da geri dönmek zorunda kalıyor. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yaşananlara tepki gösterdi. Yıldız, “Yaşananlar […]

Sağlık ocağında doktor olmadığı için hizmet verilemiyor

İzmir’in Karabağlar ilçesisindeki Aşık Veysel Mahallesi’nde faaliyet gösteren Karabağlar 3 Nolu Aile Merkezi (Sağlık Ocağı) doktor olmadığı için neredeyse kepenk kapattı.

Tedavi olmak ve ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gelen hastalara doktor olmadığı için poliklinik hizmetleri verilemezken, hastalar da geri dönmek zorunda kalıyor.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yaşananlara tepki gösterdi. Yıldız, “Yaşananlar AKP’nin sağlık politikalarının bir sonucudur. Hani ‘sağlıkta çağ atladık’ diyorlardı. Gelsinler Karabağlar 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne, çağ atlamaya görsünler. Doktor yok, kapısına yazı asılmış. Buraya genellikle yaşlı ve emekli vatandaşlar geliyor ve onlar mağdur oluyor.” dedi. Yıldız, sorunun bir önce çözüme kavuşturularak, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi.  

SAĞLIK OCAĞINDA DOKTOR YOK

Karabağlar 3 Nolu Aile Merkezi’nde sorunun iki haftadır devam ettiği ve yurttaşların mağdur olduğu bildirildi. İlaç yazdırmak için bugün sağlık ocağına gelen bir hasta, ilaç yazdıramadığından şikâyet ederek, “Yüksek tansiyon hastasıyım. İlacımı almam lazım. İşyerim buraya yakın. Geçen hafta da buraya geldim. Ancak iki haftadır doktor yok” dedi.

Sağlık Ocağı yönetimi tarafından doktor olmadığı için poliklinik hizmetleri verilememesi ise duvarlara yazılan ilginç duyurularla açıklanmaya çalışılıyor.

Bu duyurularda doktor olmadığından poliklinik hizmeti verilememesinin nedeni olarak, evde bakım hastalarına ziyaret, huzurevi reçeteleri, resmi yazışmalar, aşılar veya kan numuneleri teslim işleri gerekçe gösteriliyor.

BİR HAFTA İLAÇ YAZIMI YOK

Sağlık ocağının duvarına asılan bir duyuruda, muayene ve ilaç yazımının hafta boyunca olmayacağı belirtilerek, “Bu hafta boyunca doktor olmadığı için muayene ve ilaç yazımı yoktur” denildi.

Sağlık Ocağı’nın duvarına asılan bir başka duyuruda, “Cuma günleri öğleden sonra evde bakım hastaları ziyaret edilmekte olup poliklinik hizmeti verilememektedir”  yazarken, diğer duyuruda ise “Saat 16.00’dan sonra muayene yapılmamaktadır. (Huzurevi Reçeteleri-Resmi yazışmalar-Aşılar veya kan numuneleri teslim işleri yapılmaktadır.) Anlayışınıza teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.