Yoksul mahallelerde ücretsiz göz ve kalp sağlığı taraması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’e yetki verilmesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepkiler sürüyor. CHP’li Meclis Üyesi Gökçel “Ret kararı verilmesine dair mantıklı bir açıklama yapılmadı” dedi

Sağlık taramasını reddetmenin mantıklı açıklaması yok: İstemeseler de tarama yapacağız

Onur Cem Doğan

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin (MBB) kırsal mahallelerde ücretsiz göz ve kalp sağlığı taraması yapılmasına ilişkin protokol AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Göz sağlığı taraması yapması için Mersin Tabip Odası’yla, ücretsiz kalp sağlığı taraması yapması amacıyla da Mersin Rotary Kulübü’yle yapılmak istenen protokol yetkisi Seçer’e verilmedi.

Borçlanma yetkisi reddedilmişti

CHP’li MBB Meclis Üyesi Tuncay Gökçel, ret oyu kullanılmasının gerekçesi olarak herhangi bir mantıklı açıklama yapılmadığını ve protokol imzalanmak istenen derneğin, isminden dolayı yabancı, misyoner zannedilmesinin ileri sürüldüğünü belirtti. Gökçel, ret oyu veren meclis üyelerinin ‘belediye olarak biz yapalım’ önerisinin, belediye imkanları bakımından gerçekliği olmadığını, bahsi geçen derneğin gönüllülük esasıyla kendilerine destek vereceğini ve bunun engellendiğini belirtti. Belediye meclisi içerisinde bir bloklaşma olduğunu fakat bu bloklaşmanın sağlam bir zemine oturmadığını anlatan Gökçel “Daha önce borçlanma konusunda aynısı olmuştu. Fakat bazı konularda Cumhur İttifakı da kendi içerisinde çatlayabiliyor. Özellikle imar konularında bu tip şeyler oluyor” diye konuştu.

Konuyla alakalı Mersin Büyükşehir Belediye Vahap Seçer ise protokolün reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Siz reddetseniz de sağlık taraması yapacağız. Bir başka belediyemizle yaparız. O aracı, ekipmanı orada atıl bırakmayız. Bir sürü kaynak ayrılmış, bir sürü para verilmiş. Siz ret verdiniz diye kaderci davranacak, oturacak değiliz” demişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.