Sağlıkçı isyanda: Şiddet pandemisini durdurun

HABER MERKEZİ

Sağlıkta şiddet vakalarına bir yenisi eklendi. Antalya’daki Atatürk Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahı olarak görev yapan Dr. Özgür Cengiz, önceki gün acil servis görevi sırasında bir hasta yakınının saldırısına maruz kaldı. Saldırı, dün hastanenin acil servisi önünde protesto edildi.


Sağlık emekçileri adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, “Sözün bittiği yerdeyiz! Tahammülümüz kalmadı! Nefes alamıyoruz! Şiddet pandemisiyle karşı karşıyayız” dedi. Sağlıkta şiddetin her geçen gün, her geçen dakika arttığını belirten İçöz, “Güvenli ortamlarda çalışmıyor, her an şiddet tehdidi altında inanılmaz bir stresle yaşıyoruz. Artık yeter!’ Gerekli önlemlerin alınması için daha ne bekleniyor? Daha ne kadar seyirci kalınacak? Biz artık bir sağlık emekçisinin kılına dahi zarar gelmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise sağlıkta şiddete karşı çıkarılan yasanın sorunu çözmediğine dikkat çekti. TTB’den yapılan yazılı açıklamada, “Göstermelik mevzuat düzenlemelerinin sağlıkta şiddeti azaltmadığı açıktır” dendi. Açıklamada, TTB’nin geçen yıllarda hazırladığı yasa teklifinin dikkate alınması, mevzuat önerilerinin uygulamaya konması talep edildi.