Pazar günü Ankara’da miting var… Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses Tek Yürek Mitingi

Pazar günü Ankara’da miting var… Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses Tek Yürek Mitingi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce, hatta binlerce doktor, sağlıkçı haftalardır seferber olmuş durumda.

Şimdiye kadar TTB’nin hiçbir eylemine katılmamış, dahası “TTB bizim haklarımızı savunmak yerine siyasetle uğraşıyor.” diye uzak durmuş olanlar bile… “Bu sefer geliyoruz.” diyorlar.

Otobüslerdeki yerlerini ayırtmakla kalmıyor… Arkadaşlarını, ailelerini, komşularını da Ankara’ya getirmek için çalışıyorlar.

***

TTB, mitingin duyurusunu yapabilmek için bildiri, afiş, el ilanı, bilboard gibi klasik araçların yanı sıra iki de klip çekti.

Önce rahmetli Kâzım Koyuncu’nun “Hayde”sinin Cem Yılmaz uyarlaması var ya… Onun bir taklidini yaptı.

Sonra memleketin dört bir yanından yüzlerce hekim, sağlık çalışanı toplanıp “Yurttan Sağlıkçılar Korosu” oluşturdular… Bulutsuzluk Özlemi’nin “Sözlerimi Geri Alamam”ını söylediler beraberce.

Böylece ikinci klip de kondu www.ttb.org.tr adresine.

Altında da hekimlerin, sağlıkçıların, vatandaşların sadece kliple, mitingle değil… Sağlıkta yaşananlarla ilgili görüşleri var.

***

“Tıp fakültesi öğrencisi iken yaşadığımız heyecanı doktor olduktan sonra kaybettiğimizi bu klibi izlerken hissettim. Hayata dair neler hayal etmiştik ve nelerle karşılaştık.” demiş Nevzat Mazmanoğlu.

Mustafa Arıcı, “Tıp Fakültesinde öğrenciyken ilk kez dinlediğim bu şarkıyı, meslekte 19 yılı devirdikten sonra ‘gözlerim yaşlarla’ dinledim. Çok sevdiğim bu şarkıyı, bu ülkenin ‘en aydınlık yüreklerinin en berrak seslerinden dinlemek’, yıllar sonra yeniden ‘İyi ki doktor olmuşum; iyi ki böyle meslektaşlarım var’ duygusunu yaşattı. Ellerinize sağlık.” diye yazmış.

Haldun Genç’e göre Hipokrat hayatta olsaymış 13 Mart'ta kesin Ankara'da olurmuş!..

Aliya Maksimov “Yıllardır hiçbir ücret ve sağlık güvencesi verilmeden eğitim adı ile çalıştırılan yabancı uyruklu asistan hekimler olarak bizler de Ankara'dayız. Modern köleliğe son… Yaşasın sınıf dayanışması.” demiş.

***

Hemşire Elvan Aydın “Geleceğimiz için, çocuklarımız için bu bir milat olmalı ve asla geri adım atmamalıyız. Hepinizin eline sağlık.” yazmış.

 Özel sektör öğretmeni Halil Serhat Aslan, “Keşke bize de sahip çıkan Tabipler Birliği gibi bir örgütümüz olsa.” diye not düşmüş.

İş Güvenliği Uzmanı Arzu Yayla Yarar ve sanat tarihçisi Mehmet Karaman mücadelede başarılar dilemiş.

Sekiz yaşındaki Canberk Aydın, “klibinizi çok beğendim teşekkürler doktorlarımıza”… Elif Beyza Yeşil, “ben 11 yaşında olsam da doktor abla ve abilerimin her söylediklerine katılıyorum” dediğine…

İbrahim Gökpınar’ın 12 yaşındaki kızı “13 Mart günü ben de geleceğim” diye tutturduğuna göre verilen emeğe değmiş demek ki.

***

Şeyi merak ediyorum…

Ne zaman Bakanlığın önünde eylem yapsak, bizim Sağlık Bakanı… “Saydım, saydırdım… Toplam kırk yedi kişiydiler… Sağduyulu hekimler TTB’nin çağrısına tevessül etmediler.” yollu beyanat verir hep.

Pazar günkü miting de Sıhhiye’de, Sağlık Bakanlığı’nın tam önünde olacak.

Hadi o gün Pazar, basının karşısına çıkması gerekmiyor… Yalnız, ertesi gün 14 Mart Tıp Bayramı… El mecbur mikrofonlar uzatılacak kendisine.

Hayatında görmediği kadar sağduyulu, solduyulu doktorları, sağlıkçıları bir arada gördükten sonra…

Bakalım gene saydırabilecek mi?..