Sağlıkçılar, ek ödemelerini sordu


Yaren ÇOLAK

Kasım ve Aralık ayına ait ek ödemelerini alamayan sağlık emekçileri birçok kentte sokağa çıktı. Sağlıkçılar, İstanbul’da da İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri’nin çağrısıyla dün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde buluşarak basın açıklaması yaptı.

Pandemiyle mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ‘Sağlık çalışanlarına ek ödemelerin fazlasıyla yapıldığı’ yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.


“Hakkınız ödenmez dediler ödemediler” yazılı pankart açan sağlık emekçileri, “Ek ödemeler nerede?” diye sordu. Öte yandan ek ödemelerin iktidar tarafından farklı yansıtıldığını belirten sağlık emekçileri, geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgeye de tepki gösterdi.

SES Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan, “Biz bir yandan pandemiyle mücadele verirken bir yandan da emek mücadelesi veriyoruz. Bordroların birinde 0 TL görünürken bir bordromda 2 bin 895 lira görünüyor. Ayın 15’inde ne alacağımı bilmek istiyorum. Biz bunlarla karşılaşmak istemiyoruz. Sağlık Bakanı hakkımızı gasp ediyor. Açıkçası Sağlık Bakanı ek ödemeler hakkında yalan söylüyor. Biz kiramızı nasıl öderiz?, ev kredimizi nasıl öderiz? diye düşünüyoruz. İşimize odaklanamıyoruz. Talebimiz temel maaşımızın yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasıdır” şeklinde konuştu.