Gaziemir Belediyesi sağlık ekibi, sağlık hizmetiyle birlikte insani yardımları da depremzedelere dağıttı.

Sağlıkçılar Hatay’da hayatlara dokundu
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

10 ilde yıkımlara neden olan depremin ardından Hatay’a giden Gaziemir Belediyesi’nin sağlık ekibi, depremin ikinci gününden itibaren depremzedelere altı gün boyunca hizmet verdi. Belediyenin ebe, hemşire, paramedik ve şoförden oluşan sağlık ekibi, göçük altından çıkarılanlara acil müdahalede bulundu.


Sağlık ekibi, sağlık hizmetlerinin dışında da destek istenen her konuda yurttaşlara yardımcı oldu. Ekipler, ambulansla sağlık hizmeti vermediği zaman dilimlerinde, insani yardım eşyalarının depremzedelere ulaşmasını sağladı. Çocukların tedavilerini yapan, ilaçlarını karşılayan, temel ihtiyaç malzemelerini ulaştıran ebenin de görev yaptığı ekip, çocuklarla özel olarak ilgilendi. 6 gün boyunca Hatay’da görev yapan ekip, görevlerini tamamladıktan sonra Gaziemir’e döndü.

Deprem bölgesinde yaşanan zorlukları “Çok uzun zamandır bu mesleği yapıyorum ama deprem bölgesinde inanılmaz zor ve birçok insanın kaldıramayacağı koşullar vardı” ifadesiyle anlatan Acil Tıp Teknisyeni Zeki Yıldız, “Depremin ikinci günü Hatay merkeze ulaşarak enkaz altında kalan yaralılara ilk müdahaleyi yaptık ve hastaneye ulaşmalarını sağladık. Sağlık hizmetinin ve hasta taşımanın dışında kalan boş vakitlerimizde gıda, battaniye ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için afetzedelere destek olduk. Yaralı insanlarımızın tamamını başarılı bir şekilde hastaneye ulaştırdık. İyi ki oraya gitmişiz ve insanlara fayda sağlamışız” dedi.

‘ÇOCUKLARIN YARALARINI SARDIK’

Özellikle depremzede çocuklara destek olmak için gönüllü olarak Hatay’a gittiğinin altını çizen Ebe Arzu Sönmez, “İhtiyaç duyan her hayata dokunmaya çalıştık. Ebe olduğum için çocuklar ve kadınlar beni her zaman çok etkilediği için deprem bölgesine gönüllü olarak gittim. Oradaki çocuklara birebir destekte bulunduk. Depremi yaşayan çocukların birçoğu depremden habersiz bir şekilde oyunlar oynuyorlar, şarkılar söylüyorlar. Ama biz onların gözlerindeki korkuyu görebildik. Onların korkularını bir nebze azaltmak için oyunlarına dâhil olduk, sohbet ettik” diye konuştu.