Sağlıkçılardan ek ödeme tepkisi


BirGün Ege

Covid-19 salgınının başından itibaren sağlık emekçileri zor şartlar altında çalışıyor. Pandemiye karşı verilen mücadelenin en ön safhalarında yer alan sağlıkçılara Sağlık Bakanlığı tarafından ek ödeme verilmesi planlandı. Ek ödeme kararına rağmen ödemeler ya yapılamadı ya da adaletsiz bir şekilde dağıtıldı.

Ek ödemelerde ki usulsüzlüklere SES İzmir Şubesi de tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan SES İzmir Şubesi, ek ödemelerin sadece Covid-19 pandemisinde çalışan sağlık çalışanlarına ve saat hesaplaması yapılarak ödenmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

Açıklamada, adaletsiz ödemenin kabul edilmediği belirtilirken, “2021 yılının başı itibari ile maaşlarımızda bize layık görülen yüzde 7.34’lük zam ile ekonomik krizin altında iyice ezilmeye mahkûm bırakılıyoruz. Emeklerimizin karşılığı dahi olmayan bu zam, formalarımızdaki terleri dahi kurutacak bir ücret değilken yapılan ek ödeme açıklaması, biz sağlık emekçilerinin Sağlık Bakanlığı nezdinde ne kadar önemsiz olduğumuzu hissettiriyor. Şimdi bizlere reva görülen kuru ekmek zammını da, bu adaletsiz ek ödemeyi de kabul etmiyoruz” denildi.