Sağlık çalışanları bugün İzmir’de, Sağlık Bakanlığı’nın tavandan ek ödeme vaadinin gerçekleşmemesi üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde protesto basın açıklaması düzenlediler.

Sağlıkçılardan Sağlık Bakanlığı’na ‘ek ödeme’ protestosu

BİRGÜN İZMİR

Sağlık çalışanları bugün İzmir’de, Sağlık Bakanlığı’nın tavandan ek ödeme vaadinin gerçekleşmemesi üzerine basın açıklamaları düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen basın açıklamaları ile üç ay boyunca verileceği vaat edilen ek ödemenin başlı başına bir adaletsizlik kaynağı olduğu ve iş barışını bozduğu kaydedildi.

DOKUZ EYLÜL TIP FAKÜLTESİ’NDE PROTESTO

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Klinikler girişinde yapılan basın açıklaması, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası), İzmir Tabip Odası, Demokratik Sağlık Sen, Tez Koop İş Sendikası, Güvenlik-iş Sendikası, Birleşik-Metal-İş Sendikası Dokuz Eylül Hastanesi Temsilcilikleri ve Eğitim Sen 3 Nolu Şubenin çağrısıyla ile gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Özgür Aslan, hastane çalışanlarına yapılan ek ödemelerin adaletsizliğini protesto etmek için toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bizlere üç ay boyunca verileceği vaat edilen ek ödeme başlı başına bir adaletsizlik kaynağı olmuş, iş barışını bozmuştur. Onlarca sağlık çalışanını kaybettiğimiz, binlerce sağlık çalışanının COVID-19 ile enfekte olduğu şu günlerde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler hakkaniyetli ve adil değildir. Sağlık hizmetinin tüm birimlerinde yürütülen sağlık hizmeti bir ekip işidir. Sağlık hizmeti, klinik destek personelleri ve temizlik işçilerinden asistan ve uzman hekimine ve öğretim üyesine, ebe ve hemşirelerden paramediklere, ambulans şoföründen her birimdeki tekniker ve teknisyenlerine, güvenlik görevlilerine; psikoloğundan, eczacısından sosyal hizmet emekçilerine, sekreterinden idari-teknik tüm personellerine bir bütün olarak sağlık çalışanlarının görev paylaşımı ve iş birliğiyle yürütülmektedir. Ekip üyelerinin sorumlulukları birbirinden daha önemli sayılamayacağı gibi, her biri ekibin olmazsa olmazları ve birbirinin tamamlayıcısıdır.”

saglikcilardan-saglik-bakanligi-na-ek-odeme-protestosu-734479-1.

YEŞİLYURT DEVLET HASTANESİ’NDE YÜRÜYÜŞ

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına tavandan ek ödeme vaadinin gerçekleşmemesini protesto için İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de basın açıklaması gerçekleştirildi. Başhekimlikte toplanan sağlık çalışanları bir süre hastane bahçesinde alkışlarla yürüyerek vatandaşları duyarlı olmayı çağırırken, Sağlık Bakanlığı’nı da vaatlerini yerine getirmediği için protesto ettiler. SES İzmir Şube yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, basına tavandan ek ödeme yapılacağı duyurulurken, buna karşılık gece-gündüz çalışan sağlık çalışanlarının nöbet parasının bile ödenmediğini söyledi.

Ulaşoğlu, “ Hastanemizde ciddi bir huzursuzluk var. Sağlık çalışanları küskün ve kırgın. Bütün motivasyon ve çalışma şevki tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından yok edilmiştir” dedi.

saglikcilardan-saglik-bakanligi-na-ek-odeme-protestosu-734480-1.