Sağlıkçıların, Ekrem Karakaya’nın katledilmesine yönelik yaptığı eylemde, polise tokat attığı iddia edilen astsubay ilk kez mahkemeye çıktı. Astsubay, amacının polise vurmak değil gelen darbeyi savuşturmak olduğunu söyledi.

Sağlıkçıların eyleminde polise tokat attığı iddia edilen astsubay hakim karşısına çıktı

İstanbul Fatih’te, Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki gösteren sağlık çalışanlarının yürüyüşüne izin vermeyen polise tokat attığı iddia edilen astsubayla ilgili davanın ilk duruşması görüldü. Astsubay N.K.Ö. savunmasında, "Amacım kimseye vurmak değildi, eşimi korumaktı’’ dedi.

Polis memuru T.I.’ya tokat atıp darp ettiği iddia edilen astsubay sanık N.K.Ö.’nün ‘izinsiz gösteriye katılma’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan toplamda 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık astsubay N.K.Ö. ile müşteki polis memuru T.I. taraf avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

“İKİNCİ BİR DARBENİN GELMEMESİ İÇİN ELİMİ SAVURDUM”

Duruşmada savunma yapan astsubay sanık, olay günü eşinin çanta kaybettiğini söyleyerek, "Alanda çantayı aramaya başladık ancak bulamadık. Otoparktan geldiğimiz yol üzerinde de aradık, bu sırada grup yürüyüşe geçmişti. Gruptan ayrı şekilde onların sağından yürüyorduk. Aramaya devam ederken bariyerlerin oraya geldik. Bariyerlerin diğer tarafına yaklaşık 20-30 kişilik bir grup geçmişti. Açık zannederek çantayı aramak için geçmek istedik. O sırada yoğun bir kargaşa oluştu, eşime bir darbe geldi, sol elimle ona sarıldım. İkinci bir darbenin gelmemesi için elimi savurdum, amacım kimseye vurmak değildi, eşimi korumaktı. Amacımız eyleme katılmak veya direniş göstermek değildi, müştekiyi yaralama kastım da yoktur. Olay sonrasında bir doktor eşimi arayarak çantasını bulduğunu söyledi’’ diyerek beraatını talep etti.

Polis memuru T.I. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek cezalandırılmasını istedi.

Polisin avukatı Merve Özçelik Özkan, söz konusu olayın kanuna aykırı yürüyüş haline dönüştükten sonra gerçekleştiğini ve sanığın, müvekkilinin görevini yapmasını engellediğini söyleyerek cezalandırılmasını talep etti.
Astsubay N.K.Ö.’nün avukatı ise müvekkilinin çantayı ararken bir yürüyüş olduğundan haberi dahi olmayarak orada bulunduğunu, kargaşa sırasında eşi itilince müvekkilinin ikinci darbe gelmemesi için elini savurduğunu ve bunun da müştekiye denk geldiğini söyleyerek beraatını istedi. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, dosyanın esas hakkındaki mütalaasının hazırlanması için tarafına gönderilmesine karar verilmesini talep etti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın esasa ilişkin mütalaasının hazırlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

(İHA)