Sağlıkta kirli oyuna son

Umut Can FIRTINA

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ne taşınması kararı sağlıkçılar tarafından protesto edildi.

İstanbul Tabip Odası üyeleri "Hastaneler yerinde yenilensin" talebiyle dün CTF dekanlık binası önünde bir araya geldi. “Cerrahpaşa bizimdir bizim kalacak”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, bir hastanenin taşınmasının son derece riskli bir durum olduğuna dikkat çekti. Erdoğan “Cerrahpaşa’nın buradan taşınmadan yeniden yapılması için yeterli alan olduğunu biliyoruz. Bir hastaneyi taşımak oranın kültürünü, halkını taşımaktır. Cerrahpaşa’nın taşınacağı hastanelerde sıkıntı yaşanacak. Ama hepsinden önemlisi gidip de dönmemek, gelip de bulmamak var. İstanbul Tabip odası olarak bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Esin Tuncay ise "Talebimiz, 2019 Deprem Envanterinin açıklanması, güvenilir, bağımsız sivil toplum kuruluşları tarafından ilgili binaların zemin ve yapı etütlerinin yenilenmesi ve kamuoyuna açıklanmasıdır. Hastanelerin yerinde dönüşümü ile kurumların hafıza ve hatıralarına sahip çıkılması, hastane personelinin bu süreçte doğacak maddi kaybının karşılanması, her hastanenin kendi yapısı ve iç dinamiklerine yönelik çözüm önerilerinin üretilmesi ve alınacak kararlarda il sağlık müdürlüğü, tabip odası ve ilgili hastane temsilcileri ile yöneticilerinden oluşturulacak ortak bir koordinasyon kurulunun söz sahibi olmasıdır" diye konuştu.