Merve Tıp Merkezi’nde hemşire olarak çalışan Süleyman G., bir hasta yakını tarafından darp edildi. Gözünde morluklar oluşan ve burnu kırılan hemşire, saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

Sağlıkta şiddet vakalarına yenisi eklendi: Hemşirenin burnunu kırdı

MERAL DANYILDIZ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Merve Tıp Merkezi’nde bir sağlıkta şiddet vakası daha yaşandı. İktidarın adeta gözünü kapadığı sağlıkta şiddet sorunlarına bir yenisi daha eklendi.

Merve Tıp Merkezi’nde hemşire olarak çalışan Süleyman G., gece 02.00 civarında hastane doktoruyla birlikte muayene ettikleri hastanın yakını tarafından sabaha karşı darp edildi. Gözünde morluklar oluşan ve burnu kırılan hemşire Süleyman G., hasta yakınının kendisine “Ben gel dediğimde geleceksin” dediğini iddia ederek şiddet uygulandığını belirtti. Hemşire, konuyla ilgili şikâyetçi oldu.

“BEN ÇAĞIRINCA GELECEKSİN” DEDİ

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Süleyman G., yaşananları şöyle anlattı:

Gece 2 buçuk arası bir genç kalp ritim bozukluğuyla geldi. Taburcu ettik ve gitti. Ondan sonra sabaha karşı tekrar geldiler. Hasta yakını beni arabadan eliyle çağırdı. Ellerinde alkol şişeleri de vardı. Ondan sonra ‘ben çağırınca geleceksin’ dedi. Daha sonra görüntülerde de görüldüğü üzere şiddet uyguladı. Tamamen durduk yere oldu. Konuyla ilgili şikâyette bulundum.

Olay esnasında polisi aradıklarını ancak polislerin olaydan ancak yarım saat sonra geldiklerini ifade eden Süleyman G., müşahede altında tutulduğunu da ekledi. Süleyman G., “Polis onlar gittikten sonra geldi. Şu anda burnumda kırık var. Sağ gözümde morluk, sol gözümde de bulanık görme var. Hastanede müşahede altındaydım, bir süreliğine eve geldim, yine müşahede altında kalmaya devam edeceğim” dedi.