"Şahbaz'ın tahliyesiyle polise 'cinayet işleyebilirsiniz' mesajı verildi"
Ankara Valiliği’nin, “can güvenliği” gerekçesiyle Aksaray'a taşıttığı Ethem Sarısülük Davası’nda katil zanlısı polis Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

HABER MERKEZİ
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı uyarınca dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi bu ara kararına bir alt madde de ekledi ve katil polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.
POLİSE 'İSTEDİĞİNİZ GİBİ ATEŞ EDEBİLİRSİNİZ' MESAJI VERİLDİ
Tahliye kararının ardından BirGün'e konuşan Sarısülük davası avukatlarından Kazım Bayraktar; "Davanın taşınması kararı çıkınca bir oyun oynandığını söylemiştik. Kaygımız gerçekleşti. Siyasi iktidar hukuka karşı tamamen gözünü karartmış şekilde, polisleri şu anda halka karşı cinayet işlemeye teşvik politikası güdüyor" dedi.
Bayraktar "Bu karar polise bir teşvik primidir. 'Biz sizi her türlü kollayacağız, istediğiniz gibi ateş edebilirsiniz, cinayet işleyebilirsiniz' mesajıdır bu tahliye kararı. Kararı inceleyip gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.
Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise Twitter hesabından; "Ak Saray'a, Ak Parti'ye ve Tayyip'e daha fazla katil lazım olduğundan kardeşimizin katili serbest bırakılmıştır. Emri veren aramızdaydı şimdi de tetiği çeken! Rahatça tutuklasınlar artık bizi. Korkmuyoruz! Kaçmıyoruz!" ifadeleriyle paylaşımlarda bulundu.


