Üçkuyular İskelesi'nde sahil güvenlik bir balıkçı teknesine çarpıp batmasına neden oldu. Yurttaşlar, sahil güvenliğin kasıtlı olarak tekneyi batırdığını savunarak durumu protesto etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 5 kişinin kurtarıldığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Sahil güvenlik, bir balıkçı teknesine çarpıp batmasına neden oldu: Yurttaşlar tepki gösterdi

İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan Üçkuyular İskelesi’nde yasak bölgede avlanan balıkçıları uyarmak isteyen Sahil Güvenlik ekibi, serbest bölgede avlanan bir balıkçı teknesine çarptı.

İZ Gazete'den Duygu Kaya'nın haberine göre, olay, sabah 08:30 sıralarında Üçkuyular İskelesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, sahil güvenlik ekibi, yasak bölgede avlanan balıkçıları uyarmak için gelirken, serbest bölgede avlanan bir balıkçı teknesine çarptı. Tekne parçalanırken yaralanan balıkçıları çıkaran ekip, çevrede olaya şahit olan diğer balıkçılar tarafından protesto edildi.

Olay sonrası balıkçılar ve diğer görgü tanıkları karakola götürülürken, balıkçılardan ‘Gazeteciler gelmeden gitmeyiz’ tepkisi geldi.

"DAHA ÖNCE ŞİKAYETTE BULUNULMUŞTU"

İz Gazete’ye olayı anlatan amatör balıkçı Lemi Ölçer ise, “Üçkuyular İskelesi’nde arkadaşlarımız balık avlarken bazı balıkçılar da yasak olan bölgeye geçiyor. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekibi geliyor ve serbest bölgede avlanan tekneye çarpıyor. Şimdi bütün arkadaşlarımız İnciraltı Karakolu’na birikmiş vaziyette. Çünkü buna benzer bir olay geçen hafta oldu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na şikayette bulunuldu. Şikayette, ‘Gelen arkadaşlar çok sert davranışta bulunuyor, hakaret ediyorlar, teknenin etrafında süratle geziyorlar, bir gün bir sıkıntı olacak’ demişlerdi ve bugün de o sıkıntı yaşandı" dedi.

5 KİŞİ KURTARILDI, CAN KAYBI YOK

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Üçkuyular önlerindeki yasak sahada avlanan ve gemi trafiğini tehlikeye düşüren çok sayıda tekne olduğu bilgisi üzerine bölgeye sahil güvenlik botu yönlendirildiği bildirildi.

Teknelerin tespiti ve cezai işlemlerin uygulanması için sahil güvenlik botunun yaklaşma manevrası yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu kalabalık tekne grubuna sahil güvenlik botu tarafından yapılan yaklaşma manevraları esnasında bölgede bulunan bir tekne ile sahil güvenlik botu arasında hafif çatma yaşanmıştır. Yaşanan çatmanın etkisiyle sahil güvenlik botuna nazaran çok küçük boyutta, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki tekne su alarak batmış, teknede bulunan 5 şahsın kurtarılarak Üçkuyular Feribot İskelesi'nde 112 Acil Sağlık ambulansı personeline teslim edilmesi sağlanmıştır. Yaşanan çatma neticesinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."