Sahiller şirketin değil halkındır!

KARDELEN TATAR

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli, Yayla, Danişment ve Mecidiye köylerindeki kumsal ve kıyılarda bulunan 11 adet alanın özel bir şirkete 10 yıllığına kiralanması tepki çekmeye devam ediyor. Edirne Keşan Kent Konseyi üyeleri yaptığı açıklamada “Bilinen bir gerçeklik var ki eğer bu ihale ve şirkete kiralama haberleri doğruysa bu kumsallara hiç kimse elini kolunu sallayarak ve para ödemeden giremeyecek” dedi.

3. derece sit alanı olan bölgelerin MUÇEV Turizm Ticaret ve Limited Şirket’ine kiraya verildiğine dair basında yer alan haberlerin endişe verici olduğunu belirten konsey üyeleri “Anayasa’nın 43. maddesi kıyıların kamu yararı gözetilerek kullanılacağını belirtiyor. Halka ait sahillerin ihale ile şirketlere kiralanması kamu yararına zıt bir işlem. Halkın kıyılardan serbestçe yararlanma hakkına büyük bir darbe. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görevi Doğal SİT alanları olan kumsalları ve kıyıların kirlenmesini engellemek ve halkın tüm kıyılardan serbestçe yararlanmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Keşan Kent Konseyi Hasan Karagöz, “Başta Keşanlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Saros Gönüllülerini bilgi edinme dilekçelerini vermeye davet ediyoruz” dedi.