Eski CHP Milletvekili ve hukukçu Şahin Mengü, 73 yaşında hayatını kaybetti. Mengü, yarın Meclis'te düzenlenecek törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şahin Mengü hayatını kaybetti

Bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği de yapan eski CHP Milletvekili Şahin Mengü, 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Zafer Partisi’nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Burak Mengü’nün babası CHP E. Milletvekili Şahin Mengü Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Mengü’nün ölümü üzerine yaptığı paylaşımda, “23. Dönem Manisa Milletvekilimiz, çok değerli hukukçu, siyasetçi Şahin Mengü'yü kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli büyüğümüz Şahin Mengü'ye Allah'tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

NEVŞİN MENGÜ'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci Nevşin Mengü babası Şahin Mengü'nün hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Babamı kaybettik. Arayan, soran, başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Dostlar sağolsun."

Mengü'nün cenazesinin, yarın TBMM'de düzenlenecek tören sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

4 Nisan 1948’de Kastamonu’da doğan Mengü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Mengü, bir süre serbest avukat olarak çalıştı. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını yaptı. Daha sonra Mengü, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. 2007'de ise CHP’den Manisa milletvekili seçildi.

2 çocuk sahibi olan Mengü, gazeteci Nevşin Mengü’nün de babasıydı.